EU-parlamentet blokerer for kødklister

Kødklister kan blive historie, efter at EU-parlamentet i dag blokerede for Kommissionens tilladelse til, at kødindustrien kan anvende enzymet Thrombin. Enzymet, også kendt som kødklister, kan bruges til at klistre kødstykker sammen til for eksempel en lækker steg.

Et klart flertal på 370 mod 262 sagde nej til kødklister. Alligevel var det kun med nød og næppe, at forbuddet gik igennem. I følge afstemningsproceduren skal der nemlig ikke blot være et flertal blandt de afgivne stemmer, men flertallet skal også udgøre én over halvdelen af parlamentets i alt 736 medlemmer (dvs. 369 stemmer)

Da EU’s fødevareministre i sin tid godkendte brugen af enzymet, var Danmark et af kun to lande, der stemte imod. Det så det længe ud til, at Kommissionens lobby-dominerede ekspertudvalg skulle indføre enzymet hen over hovederne på blandt andet de protesterende danskere. Det har EU-parlamentet i dag sat en stopper for, omend på et hængende hår.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Vi bruger cookies i forbindelse med besøgsstatistik.
Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker OK herunder, betragtes dette som din accept.

Luk