Fredag den 2. oktober klokken 16 sætter Café Oskar i Aarhus fokus på folkeafstemningen om retsforbeholdet, som skal finde sted den 3. december. Det er vigtigt at få styr på argumenterne allerede nu, mener arrangørgruppen, som derfor har inviteret Lave K. Broch til at lægge op til spørgsmål og debat.

Hvad betyder retsforbeholdet for dansk retspolitik? Hvad betyder det for vores nationale selvbestemmelse? Hvor afgøres retspolitikken i Danmark, hvis vi ikke har forbeholdet? Hvad ligger der i tilvalgsordningen? Passer det, når ja-partierne med Venstre i spidsen siger, at Danmark ikke kan fortsætte i politisamarbejdet Europol, hvis vi stemmer nej? Hvad med flygtninge- og asylpolitikken?

Lave K. Broch er førstesuppleant til EU-parlamentet for Folkebevægelsen mod EU. Folkebevægelsen mod EU forsvarer retsforbeholdet og er ikke tilhænger af regeringens forslag om en tilvalgsordning.

Partipolitisk hører Lave Knud Broch hjemme i Radikale Venstre, men han mener, EU er til skade for folkestyret, miljøet, velfærden og Danmarks internationale relationer, og støtter derfor den tværpolitiske Folkebevægelse mod EU.

Den 2. oktober, som er årsdagen for afstemningen om EF i 1972, udstilles plakater i Cafe Oskar fra kampen mod EF/EU.

Det er i øvrigt sidste mulighed for at se udstillingen af Keld Sørensens fotos i Cafe Oskar.