EU bliver ofte omtalt af EU-tilhængerne, som et fredens projekt. Men er EU et fredens projekt?

EU-kommissionens formand Jean-Claude Juncker har i marts meldt ud, at han støtter oprettelsen af en EU-hær. EU har allerede en forsvars- og sikkerhedspolitik. EU støtter våbenindustrien og unionens politik har været til skade for konfliktløsningsarbejdet flere steder i verden. Danmark har en forsvarsundtagelse i EU og det giver Danmark en vis frihed på området. Norge, der ikke følger EU’s terrorlister og som står uden for EU - har spillet en central rolle som fredsmægler i flere af verdens konflikter.

Lave K. Broch, der er 1. suppleant til EU-parlamentet for Folkebevægelsen mod EU er oplægsholder og indleder mødet med et 30 minutters oplæg og derefter vil der være tid til debat.

Lave K. Broch er cand. scient. pol. og har i mange år beskæftiget sig med fredsspørgsmål. Han har bl.a. skrevet:

a) en kronik om EU og våbenindustrien sammen med Bjørn Elmquist: http://politiken.dk/debat/kroniken/ECE2162929/skal-vaabenindustrien-redde-eu-ud-af-krisen/ (19/12-2013)

b) en kronik om etableringen af en permanent FN-styrke: http://politiken.dk/debat/kroniken/ECE2012760/vi-boer-tage-initiativ-til-en-permanent-fn-styrke/ (3/7-2013)

c) En pjece sammen med Trine Pertou Mach om militære EU-operationer med eller uden FN-mandat: http://www.nyagenda.dk/ee/index.php/agenda/artikler/med_eller_uden_fn_mandat/ (2007)

Tilmelding er nødvendig

Det er gratis, at deltage, men tilmelding er nødvendig og skal ske senest tirsdag, d. 21. april kl. 10.00. Dette skyldes, at der er et begrænset antal pladser. Hvis du ønsker, at deltage bedes du at sende en mail til fb@folkebevaegelsen.dk, hvor du i emnet skriver "møde om EU og freden den 23. april" og oplyser for- og efternavn samt dit telefonnummer.