fbpx Skip to content

Klar melding om bankunion nødvendig

Tirsdag den 13. november blev forslaget om en bankunion diskuteret af EU økonomi- og finansministrene i Bruxelles.
Af mødet fremgik, at arbejdet med at træffe beslutning om en bankunion skrider lynhurtigt frem ”“ i øvrigt uden indsigelser fra økonomi- og indenrigsminister, Margrethe Vestager, som deltog i mødet.

Efter planen skal EU-lederne allerede på EU-topmødet den 13-14. december træffe den endelige beslutning, hvorefter implementeringsarbejdet kan gå i gang fra 1. januar 2013.
Bankunionen skal være et fælles banktilsyn under Den Europæiske Centralbank, som vil få kontrol med eurozonens 6.000 banker. Men derudover vil bankunionen også kunne omfatte lande, som ikke er med i euroen, f.eks. Danmark.
Hvis det sker vil Den Europæiske Centralbank få afgørende indflydelse på kontrollen med de danske banker.

– Etableringen af bankunionen er ved at ske som en tyv om natten ”“ uden reel mulig for befolkningen til at diskutere om det virkeligt er klogt at overgive en stor del af magten over det danske bankvæsen til EU-bureaukratiet, siger Søren Søndergaard, medlem af EU-parlamentet for Folkebevægelsen.

– Derfor opfordrer jeg Folketingets partier til at melde klart ud, at Danmark under ingen omstændigheder tilslutter sig en sådan bankunion uden, at den danske befolkning er blevet spurgt ved en folkeafstemning.

Søren Søndergaard kan træffes for yderligere kommentarer på 00 45 ”“ 40 45 38 49

Back To Top