fbpx Skip to content

Tak til grundloven for at sikre patentafstemning

Udsigten til en folkeafstemning om EUs patentdomstol er et varmt emne, når Folkebevægelsen mod EU afholder grundlovsmøder 9 steder i landet i år og MEP Søren Søndergaard, talspersonerne Rina Ronja Kari, Jørgen Grøn og Sven Skovmand samt ledelsesmedlemmerne Niels Eriksen og Benjamin Bilde Boelsmand går på talerstolene. Her er citater fra nogle af talerne:

“I dag skal vi sende en særlig tak til vores grundlov. Det skal vi, fordi den – efter al sandsynlighed – er med til at sikre os en folkeafstemning ganske snart. Når Folketinget efter sommerferien samles igen, så vil man nemlig kunne konstatere, at der ikke er tilstrækkeligt flertal for patentdomstolen, og derfor skal der være en folkeafstemning”, siger talsperson for Folkebevægelsen mod EU i sin tale grundlovsdag den 5. juni.
“Selv om man kan sige mange kritiske ting om vores grundlov, så er det helt åbenlyst, at den sikrer os bedre mod magtovergivelse til EU end mange andre EU-lande. Faktum er jo, at modstanden mod EU er så kraftig i disse år, at EU-eliten langt fra ville kunne komme igennem med deres projekter, hvis de var nødt til at spørge befolkningerne”, konstaterer Rina Ronja Karis tale, som kan høres på Gammeltorv i København og hos 3F i Hillerød, som fortsætter:
“Men det er også lidt spøjst at stå her i dag og snakke pænt om det danske demokrati. Det er ikke længere tid siden end i går, at Folketinget vedtog en lov, som mildest talt ikke er pæn overfor demokratiet. Med den nye offentlighedslov tager man et skridt, som EU kun kan misunde, nemlig et skridt mod mere lukkethed og mindre gennemsigtighed. Det er noget af det, som vi hele tiden kritiserer EU for – men nu kommer der altså også mere til Danmark. Det er sørgeligt.”

“Skal patentsager for retten i Danmark eller EU?” lyder spørgsmålet, som talspersonen Jørgen Grøn vil rejse i sin grundlovstale i Esbjerg. Og ledelsesmedlem Benjamin Bilde Boelsmand vil i sin tale i Århus komme ind på borgerne inddragelse i demokratiet, hvilket svigtede omkring finanspagten og ikke er blevet bedre med den nye offentlighedslov, men som skal markeres i forbindelse med folkeafstemningen om EUs nye patentdomstol.

Talsperson og tidl. MEP Sven Skovmand kommer i sin grundlovstale i Allingåbro ind på EUs betydning for den økonomiske politik:
“EU’s alt for store betydning for dansk politik kan vi i øjeblikket se i den økonomiske debat. Vismændene går ind for, at vi skal forøge de offentlige investeringer for at sætte gang i økonomien og nedbringe arbejdsløsheden. Men hvad svarer finansminister Corydon? Han siger, at det ikke kan lade sig gøre, fordi det strider imod, hvad vi har lovet EU. Et løfte som aldrig har været fremme i den offentlige debat”.

Ønskes yderligere oplysninger eller kommentarer, så kontakt:
Rina Ronja Kari, talsperson for Folkebevægelsen mod EU, på mobiltelefon 26 70 18 16 / e-mail: rina@folkebevaegelsen.dk
Jørgen Grøn, talsperson for Folkebevægelsen mod EU, på telefon 98 62 18 14 / e-mail: jg@sjostrup.dk
Sven Skovmand, talsperson for Folkebevægelsen mod EU, på telefon 86 38 18 88 / e-mail: sven@samtid.dk
Benjamin Bilde Boelsmand, medlem af landsledelsen i Folkebevægelsen mod EU, på telefon 26 98 06 06 / e-mail: vitar@adslhome.dk
Niels Eriksen, medlem af landsledelsen i Folkebevægelsen mod EU, på telefon 24 40 88 46 / e-mail: niels@folkebevaegelsen.dk
Søren Søndergaard, medlem af EU-parlamentet for Folkebevægelsen mod EU, på mobiltelefon 40 45 38 49 / e-mail: soren@folkebevaegelsen.dk
Ib Roslund, informationschef for Folkebevægelsen mod EU, på mobil 20 16 65 67 / ib@folkebevaegelsen.dk
Folkebevægelsen mod EU, Tordenskjoldsgade 21, st.th., 1055 Kbh. K. Tlf. 35 36 37 40

Grundlovsdag med Folkebevægelsen 9 steder i landet onsdag den 5. juni:

København:
Folkebevægelsen mod EU inviterer til grundlovsarrangement onsdag den 5. juni kl. 13.30-17.00 på Gammeltorv i København. Blandt talerne er Rina Ronja Kari (talsperson for Folkebevægelsen mod EU), Poul Gerhard Kristiansen (politisk ordfører for Retsforbundet), Christian Juhl (MF for Enhedslisten), Lave K. Broch (talspeson for Radikalt EU-kritisk Netværk) og Karina Rohr Sørensen (EU-talsperson for KP). Musik ved Jane og Shane.

Hillerød:
Nordsjælland mod EU inviterer til grundlovsarrangement onsdag den 5. juni, kl. 14 – 17 i 3F, Milnersvej 41 D i Hillerød med taler af bl.a. talsperson for Folkebevægelsen Rina Ronja Kari, musik og underholdning.

Bornholm:
Folkebevægelsen mod EU og Enhedslisten Bornholm inviterer til grundlovsarrangement i Holkadalen, 3760 Gudhjem, onsdag den 5. juni kl. 14-16. Talere: Medlem af Folkebevægelsens forretningsudvalg Niels Eriksen og MF Pernille Skipper fra Enhedslisten. Der vil være musik og salg af øl og vand. Ved 16-tiden er der mulighed for, at bruge grillen til medbragt mad.

Odense:
Frit Norden og Folkebevægelsen inviterer til grundlovsarrangement onsdag den 5. juni kl. 15.00-17.00 på Amfiscenen ved Brandts Klædefabrik i Brandts Passage i Odense. På talerlisten er Ole Bjerg (pengesociolog ved CBS), Line Barfoed (tidl. retsordfører, EL), Gunvor Auken, (socialrådgiver) og Søren Søndergaard (MEP, Folkebevægelsen).

Esbjerg:
Folkebevægelsen mod EU i Esbjerg arrangerer Grundlovsmøde onsdag den 5. juni kl. 13.00-17.00 i Strandbyparken (hj. Sjællandsgade/ Nygårdsvej). Blandt talerne er talsperson for Folkebevægelsen Jørgen Grøn og formand for FOA Århus Kirsten Normann Andersen.

Århus:
Folkebevægelsen mod EU Aarhus-komiteen inviterer til grunndlovsmøde ved Ferdinandspladsen i Riis Skov onsdag den 5. juni kl.13.00-17.00. På talerlisten er bl.a. formand for Dansk Metal Aarhus Finn Anderse og Benjamin Bilde Boelsmand fra Folkebevægelsen mod EU. Derudover er der musikalsk underholdning ved Keld Lund Andersen, fællessang og mulighed for køb af kaffe, te og kager. Alle er velkomne!

Allingåbro:
Talsperson for Folkebevægelsen mod EU Sven Skovmand taler ved Vivild Valgmenigheds grundlovsarrangement onsdag den 5. juni kl. 15.30 på adressen Søndermarksvej 43, Vivild, 8961 Allingåbro.

Borbjerg Mølle:
Midt og Vestjyder mod Unionen (Folkebevægelsen mod EU) og Retsforbundet fejrer grundlovsdag på Borbjerg Mølle, Borbjerg Møllevej 3 ved Holstebro onsdag den 5. juni kl. 13.30 – 17.00. Talerne er MEP Søren Søndergaard fra Folkebevægelsen og Helge Rørtoft-Madsen fra Folkeafstemnings­komiteen.

Aalborg:
Folkebevægelsen mod EU i Nordjylland inviterer til grundlovsarrangement på Egholm Gl. Skole på Limfjordsøen Egholm onsdag den 5. juni kl. 14-17. Årets hovedtaler er forbundsformand i FOA Dennis Kristensen. Musik leveres af På kryds og vers.

Back To Top