Nyhed

Folkebevægelsens landsmøde 2016

Vi nærmer os Folkebevægelsens landsmøde. Det er tid til at vælge delegerede, blive tilmeldt og begynde at glæde sig!

Nyhed

Efter cyberaktion: Vigtige ændringsforslag til TiSA vedtaget

Arbejdstagerrettigheder og tilbagerulning af privatiseringer: EU-parlamentet vedtog i dag to vigtige ændringsforslag fra Folkebevægelsens gruppe efter massivt pres på de sociale medier. Parlamentet støtter dog stadig selve TiSA-aftalen.

Nyhed

Stop TiSA: Ny handelsaftale vil privatisere din velfærd

EU-parlamentet stemmer i dag om en ny handelsaftale, som kan få store konsekvenser for velfærdsområder som sundhed, uddannelse og offentlig transport. Du kan være med til at kæmpe imod!

Nyhed

Kari: Camerons nødbremse løser ikke briternes problemer

Den aftale, som Storbritanniens premierminister David Cameron lige nu forhandler på plads med EU-toppen i Bruxelles, vil ikke løse problemer med velfærdsnedskæringer og social dumping, mener Rina Ronja Kari.

Nyhed

Skarp fordømmelse af danske asyllove

Den danske regerings nye asylstramninger er klart konventionsstridige, lyder det fra Folkebevægelsen mod EU’s gruppe i EU-parlamentet i en samlet protest.

Nyhed

Jurister: Ulovligt at EU mørklægger skatte-dokumenter

Et eksperthold af jurister dømmer EU-Kommissionens mørklægning af LuxLeaks-dokumenter ulovlig. Nu er et sagsanlæg på vej mod Kommissionen.

Nyhed

Dansk Samling udmeldt af Folkebevægelsen mod EU

Folkebevægelsens landsledelse har besluttet at udmelde Dansk Samling af bevægelsen. Vi bygger på et ikke-racistisk grundlag og internationalt udsyn, understreger landssekretær Poul Gerhard.

Nyhed

Danmark skoleret for EU-parlamentet

Lovforslaget om at tage smykker fra flygtninge vækker international opsigt. Regeringen skal senere i dag forklare asylstramningerne overfor EU-parlamentet.

Nyhed

Kari på krigsstien: Kræver centralbankdirektør ud af magtfuld banklobby

Ny rapport dokumenterer tætte bånd mellem direktøren for Den Europæiske Centralbank og den magtfulde banklobby G30. Rina Ronja Kari kræver opgør med dobbeltrolle.

Nyhed

Polen under skærpet opsyn fra EU-Kommissionen

EU-Kommissionen har i dag sat gang i en undersøgelse af en række kontroversielle nye love i Polen. Det sker som led i en ny mekanisme, som i sidste ende kan koste landet stemmeretten i Ministerrådet.

Nyhed

Efter grænselukninger: Minister åbner for "mini-Schengen"

Hollands migrationsminister vagte opsigt på et åbent møde i EU-parlamentet, hvor han talte om muligheden for et såkaldt mini-Schengen.

Nyhed

Polens præsident underskriver kontroversiel medielov

Den omdiskuterede og kontroversielle medielov giver Polens konservative regering øget kontrol over de statslige medier. EU-Kommissionen truer regeringen med sanktioner.

Nyhed

Glædelig jul & Godt nytår

Folkebevægelsen mod EU ønsker alle aktive, medlemmer og støtter en glædelig jul og et godt nytår.

Nyhed

Kristian Jensens ’Coalition of the willing’

Udenrigsminister Kristian Jensen indkalder ’ligesindede’ lande til diskussioner om et styrket samarbejde uden om EU om at sende flere afviste asylansøgere tilbage.

Nyhed

FN giver EU en løftet pegefinger

FN advarer nu EU offentligt mod at lytte for meget til tobaksindustrien, når EU regulere selvsamme tobaksindustri.

Nyhed

Nyt forslag fra kommissionen: Frontex 2.0

EU-kommissionen fremsætter i morgen tirsdag et forslag om et nyt kystvagt- og grænsekontrolsagentur. Agenturet skal risikovurdere medlemslandenes egen grænsekontrol og kan gribe ind, hvis de nationale stater ikke lever op til EU-standarder.

Nyhed

Vestsahara: EU-domstolen underkender EU-Marokko handelsaftale

EU-domstolen afgjorde i går, at EU’s handelsaftale med Marokko er ugyldig hvad angår det marokkansk besatte Vestsahara. "En sejr for sahrawierne og våd klud i ansigtet på EU," siger Rina Ronja Kari.

Nyhed

Mens vi venter på resultatet af COP 21

Beslutningstagere fra hele verden er i disse dage samlet i Paris til FN’s klimakonference for at lave en ny international klimaaftale, som skal sikre, at udledningen af drivhusgasser ikke får temperaturen til at stige mere end FN’s smertegrænse på 2 grader.
EU har lovet at gøre en ambitiøs indsats både hvad angår nedbringelsen af drivhusgasemissioner i EU, og i forhold til at få en aftale i hus som kan bremse klimaændringerne. EU’s løfter ved tidligere klimaforhandlingsrunder har været skuffende. (...)

Nyhed

EU’s PNR-register forhandlet på plads

PNR-registeret i EU er nu forhandlet på plads og forventes vedtaget snarest muligt. Registeret betyder overvågning og registrering af alle passagerer på fly ind i EU.

Nyhed

Frankrig tog søndag et skridt til højre

Det højreorienterede Front National kalder sig oven søndagens regionalvalg i Frankrig for de store sejreherrer.

Nyhed

En sejr for demokratiet

Vi vandt! En sejr for demokratiet og en sejr for befolkningens ret til selv at bestemme over retspolitikken

Nyhed

Formaninger og formodninger

Verden er fuld af formaninger og formodninger. Formaninger om at bruge cykelhjelm, fornuftigt fodtøj og om at stemme til folkeafstemninger.
Her dagen før flyder din facebook væg sikkert over med opfordringer som: stem JA, stem NEJ, stem, stem, for guds skyld stem.
Men hvorfor er det så vigtigt at stemme? Er det ikke ligegyldigt, om jeg vælger sofaen over stemmeboksen. At stemme er måske ’det rigtige’ at gøre, men faktum er, at det er meget mindre koldt og regnvådt på sofaen end på vej til det (...)

Nyhed

Danmark risikerer at godtage dommerkendelser fra lande med korruption

Stemmer danskerne ja til at afskaffe retsforbeholdet, vil en dommerkendelse fra et hvilket som helst andet EU-land fremover få nøjagtig samme gyldighed i Danmark, som hvis den kom fra byretten i Aarhus, skriver Jyllands-Posten

Nyhed

Datatilsynet: Betænkeligt at give Europol direkte adgang til informationssystemer

Datatilsynet advarer i et høringssvar mod at give Europol direkte adgang til nationale informationssystemer. Som det er nu, skal Datatilsynet godkende udlevering af data.

Nyhed

Faktuel fejl i Folkebevægelsen-kampagne

Vi har desværre lavet en faktuel fejl i vores kampagne frem mod valget 3. december.

|