Nyhed

3,263,920 underskrifter imod TTIP er indsamlet forgæves

Onsdag afleverede græsrodsbevægesen "STOP-TTIP" intet mindre en 3.263.920 indsamlede underskrifter, i mod frihandelsaftalen mellem EU og USA, TTIP. Desværre er de sandsynligvis indsamlet forgæves.

Nyhed

Så er retsforbeholds-afstemningen skudt i gang

Fra i dag torsdag er det muligt at brevstemme, om man ønsker mere eller mindre EU på retsområdet.

Nyhed

Over en kvart million kr. indsamlet

Over en kvart million kr. indsamlet til kampagnen for at bevare retsforbeholdet! Den 6. oktober rundede Folkebevægelsens indsamling til valgkampen 250.000 kr. Det er samlet ind på halvanden måneder. Det er super flot og tusind tak til alle, der har hjulpet til - med der er desværre stadig lang vej igen.

Nyhed

Fælles valgregler skal skabe europæisk offentlighed

I oktober skal EU-Parlamentet stemme om nye fælles valgregler, som skal gælde i hele EU

Nyhed

Vi sagde nej og vi skal gøre det igen

Sidst danskerne skulle stemme om afskaffelse af et af EU-forbeholdene, nemlig euro-forbeholdet, stemte vi nej. Det nej skal gentages den 3. december.

Nyhed

Flygtninge: Højere mure om Fort Europa løser intet

Styrkelse af EU’s ydre grænser, finansiel støtte i nærområderne samt €1 mia. til FN. Sådan lyder EU’s svar på den aktuelle flygtningekrise. Højere mure om Fort Europa løser intet, påpeger MEP Rina Ronja Kari.

Nyhed

Dansk deltagelse i Bankunionen sættes på pause

EU’s bankunion bliver fortsat uden dansk deltagelse. I hvert fald lige nu. Danmarks deltagelse er skudt til hjørne, men ikke endegyldigt droppet.

Nyhed

Ja-siden fortsætter skræmmekampagnen om Europol

Nok engang forsøger EU-partierne at skræmme danskerne til at afskaffe retsforbeholdet ved at tage dansk deltagelse i Europol-samarbejdet som gidsel. Under lavmålet, mener Rina Ronja Kari.

Nyhed

Syriza vinder klar sejr i Græsk valg

Syriza har med Alexis Tsipras i spidsen vundet 145 ud af 300 pladser i det græske parlament.

Nyhed

NGO’ere: EU’s klimamål er svage og utilstrækkelige

EU’s klimaministre blev i sidste uge enige om EU’s forhandlingsposition forud for klimatopmødet i Paris til december. Miljøorganisationer kalder positionen ’svag og utilstrækkelig’.

Nyhed

Retsforbeholdet betyder at vi kan hjælpe flygtninge

Retsforbeholdet hindrer ikke, at Danmark deltager i en ansvarlig fordeling af flygtninge eller andre hjælpeindsatser rettet mod flygtningekrisen, lyder det i en ny udtalelse fra Folkebevægelsen mod EU’s landsledelse.

Nyhed

Kommissionen aner ikke om ISDS giver vækst

EU-kommissær for handel, Cecilia Malmstöm, kan ikke forsikre, at der er sammenhæng mellem de udskældte ISDS-mekanismer og øgede investeringer

Nyhed

Lynproces for ansøgninger forringer debat om retsforbehold

Det skader debatten om retsforbeholdet, når regeringen har sat en ultrakort ansøgningsfrist til at søge oplysningsmidler frem mod den kommende EU-afstemning. Den korte frist har især ramt små foreninger.

Nyhed

EU misser nok engang en løsning på flygtningekrisen

Der var langt om længe lagt op til en konkret løsning på, hvordan EU vil fordele 160.000 flygtninge , da EU’s indenrigsministre var samlet mandag. Mødet endte dog igen uden løsninger. EU er handlingslammet, mener Rina Ronja Kari.

Nyhed

TTIP-modstander og EU-skeptiker ny formand for Labour

Jeremy Corbyn er inkarneret modstander af TTIP-handelsaftalen og kritisk overfor Englands EU-medlemskab. Lørdag blev han valgt som formand for Labour.

Nyhed

Retsforbeholdet hindrer ikke dansk deltagelse i flygtningefordeling

EU-Kommissionen vil fordele 160.000 flygtninge på grund af den ekstraordinære flygtningekatastrofe, som vokser dag for dag. Danmark kan sagtens deltage uden at afskaffe retsforbeholdet.

Nyhed

Tænketank: TTIP vil føre til social dumping

Den faglige europæiske tænketank, ETUI, advarer i nyt arbejdspapir om, at handelsaftalen TTIP vil føre til social dumping. MEP Rina Ronja Kari er langt fra overrasket.

Nyhed

Britisk flertal vil ud af EU

Et flertal blandt briterne er klar til at stemme Storbritannien ud af EU i den kommende folkeafstemning om medlemskabet, som muligvis allerede kommer til næste år.

Nyhed

Folkebevægelsen mod EU med i tværpolitisk retsforbeholds-aftale

En tværpolitisk og bred alliance med Folkebevægelsen mod EU i spidsen er gået sammen om at forsvare det danske retsforbehold og opstille et konkret alternativ til EU-partiernes tilvalgsordning.

Nyhed

Flygtninge presser handlingslammet EU

De store flygtningestrømme lægger i mere end én forstand pres på EU.

Nyhed

Indsamling: 100.000 kr. på 14 dage

Folkebevægelsen har indsamlet 100.000 kr. på 14 dage til vores kampagne om at bevare retsforbeholdet! Det er super flot og tusind tak til alle, der har hjulpet til - med der er desværre stadig lang vej igen.

Nyhed

Finansministeren taler varmt om fremtidig dansk euro-deltagelse

Finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) vil gerne have Danmark med i eurosamarbejdet. Et klart tegn på, at regeringen udelukkende ønsker sig mere EU, siger Rina Ronja Kari.

Nyhed

Flere siger nej til afskaffelse af retsforbeholdet

Ifølge en meningsmåling fra Norstat står det helt lige mellem ja- og nej-sigere i spørgsmålet om, hvorvidt det danske retsforbehold skal omdannes til en tilvalgsordning.

Nyhed

Folkeafstemning om retsforbeholdet udskrevet

Statsministeriet har i dag trykket på knappen og udskrevet folkeafstemning om det danske retsforbehold. Den 3. december skal vi derfor til stemmeurnerne for at beslutte, om også det retspolitiske område skal flyttes til EU og derved længere væk fra borgerne.
”Det danske retsforbehold værner både om vores retspolitik og om vores demokratiske rettigheder. Hvis vi først giver afkald på vores retsforbehold har danskerne ikke en jordisk chance for at kunne holde politikerne ansvarlig for den retspolitik (...)

Nyhed

Dyneløfteri i Grækenland

Grækenland går hårde tider i møde med den nye låneaftale. Detailstyring fra EU’s side lægger Grækenland åbent for bl.a. kapitalfonde som Goldman Sachs og Mærsk.

|