Nyhed

Sommerferie: Hjemmesiden vender stærkt tilbage slut august

Folkebevægelsen mod EU’s sekretariater går nu på sommerferie. Kontoret i København kan kontaktes fra 3. august, mens Bruxelles-kontoret kan kontaktes igen den 31. august.

Nyhed

EU banker græsk regering på plads

Trods den græske befolknings klare opråb, har Grækenland og EU indgået en ny låneaftale, der medfører skrappe græske nedskæringer.

Nyhed

EU-Parlamentet giver grønt lys for TTIP

EU-Parlamentet har på den sidste samling inden sommerferien givet grønt lys for forsatte TTIP-forhandlinger mellem EU og USA. MEP Rina Ronja Kari ærgrer sig og kritiserer, at parlamentet har givet Kommissionen frie hænder.

Nyhed

Atter overvældende stort norsk flertal mod EU

Hele 71,2 procent af den norske befolkningen siger nej til at blive medlem af EU, viser ny meningsmåling. Nei til EU glæder sig over ti års konstant nej-flertal i norske målinger om EU-spørgsmål.

Nyhed

Rina Ronja Kari: EU-formand bør gå af

Europa-Parlamentets formand, Martin Schulz, har misbrugt sit embede ved at blande sig i den græske valgkamp og må gå af, mener Rina Ronja Kari.

Nyhed

Stort græsk nej til EU’s nedskæringskrav

Søndag sagde et markant flertal af grækerne et stort og rungende nej til de sparekrav og nedskæringer, som EU har lagt på bordet for at forlænge den græske låneaftale. Rina Ronja Kari roser grækernes mod.

Nyhed

Antallet af fattige i EU stiger

EU’s mål om færre fattige europæere er langt fra at blive til virkelighed. På fem år er der faktsik kommet knap fem millioner flere fattige eller socialt ekskluderede inden for EU’s grænser.

Nyhed

Grækerne skal sige ja eller nej til EU’s sparekrav

Søndag den 5. juni skal grækerne til stemmeurnerne for at godkende eller afvise de nedskæringer, som er EU’s krav for en fremadrettet græsk låneaftale.

Nyhed

TTIP-kaos fortsætter i EU-Parlamentet

EU-Parlamentet har mere end almindeligt svært ved at finde sine ben at stå på, når det kommer til TTIP-handelsaftalen mellem EU og USA.

Nyhed

Kari: EU blåstempler forfejlet nedskæringspolitik

EU-Parlamentet blåstempler onsdag den økonomiske styring i EU under de seneste års økonomiske krise. Forfejlet at bakke op om en politik, der har tvunget folk ud i arbejdsløshed og fattigdom, siger MEP Rina Ronja Kari, der har fulgt evalueringen tæt.

Nyhed

EU-top vil have mere magt over medlemslandene

Eurozonelandene skal afgive mere magt til EU-institutionerne, ligesom der skal indføres strammere EU-kontrol med de nationale økonomier, skriver EU-toppen i en ny plan for fremtidens union.

Nyhed

Tværpolitisk opbakning til retsforbeholdet blandt folketingskandidater

Tænketanken NyAgenda har stillet spørgsmål til folketingskandidaterne om retsforbeholdet. Rundspørgen viser, at også kandidater blandt EU-partierne ønsker at bevare retsforbeholdet.

Nyhed

Bygningsarbejdere til kamp mod EU’s fremme af social dumping

Den europæiske sammenslutning af bygnings- og træarbejdere går til kamp mod social dumping via postkasseselskaber i EU. MEP Rina Ronja Kari hilser tiltaget meget velkomment.

Nyhed

EU nedsætter studenterorganisation uden at inddrage studerende

EU har nedsat en studenter-paraplyorganisation med det formål at varetage studerendes interesser. Men ingen uafhængige studenterforeninger er inviteret med til bords. Drønærgerligt, mener Rina Ronja Kari og ungdomsnetværket ROPA.

Nyhed

Der er brug for politikere der ikke giver vores stemmer videre til EU

Hvis Danmark skal kunne give EU modstand, skal man stemme på en EU-modstander, når der skal stemmes til folketingsvalget torsdag den 18. juni. Hjælp til med at sprede ordet.

Nyhed

Nye EU-regler lægger op til fup og svindel

EUvil gøre det lettere at stifte selskaber overalt i EU. Men kritikere påpeger, at kravene er så slappe, at reglerne er en invitation til social dumping og skattefifleri.

Nyhed

EU går i krig mod tysk mindsteløn

EU-Kommissionen indleder nu et frontalangreb på den mindsteløn, som Tyskland har indført på transportområdet. EU stikker dermed endnu en kæp i hjulet på medlemslandes kamp mod social dumping.

Nyhed

EU vil give teknokrater magt over lovgivning

Ikke en eneste folkevalgt eller anden politisk aktør er repræsenteret i den styrelse, der ifølge Kommissionens forslag til "bedre regulering" i EU får direkte indflydelse på EU-lovgivningen fremover.

Nyhed

Forsvarsforbehold redder Danmark fra militær Middelhavsaktion

Skulle EU vælge at påbegynde militære aktioner i Middelhavet, deltager Danmark ikke på grund af vores forsvarsforebehold. Forbeholdet skal lovprises, mener MEP Rina Ronja Kari.

Nyhed

Amerikansk senat afviser at give Obama lynmandat i TTIP-forhandlinger

En mulig TTIP-aftale mellem EU og USA kan ikke lynbehandles uden om den amerikanske Kongres, har et flertal i Senatet besluttet.

Nyhed

EU-harmonisering truer dansk ophavsret

EU har i sinde at harmonisere ophavsretsreglerne i hele EU. Det vil rive tæppet væk under en masse kulturproducenter, advarer en lang række organisationer.

Nyhed

Danskerne: Trods EU og forbyd hormon-forstyrrende stoffer

Mens EU tøver, ønsker et stort flertal af danskerne at trodse EU og indføre forbud mod hormonforstyrrende stoffer, viser ny meningsmåling.

Nyhed

EU foreslår nyt digitalt marked uden databeskyttelse eller netneutralitet

EU-Kommissionen har i dag præsenteret sine visioner for et digitalt indre marked. Desværre står hverken databeskyttelse af borgerne eller netneutralitet højt på Kommissionens dagsorden.

Nyhed

Deltagelse i bankunion vil betyde stort tab af handlefrihed

Den Europæiske Centralbank (ECB) vil få afgørende magt over vigtige dele af Danmarks økonomiske politik, hvis Danmark tilslutter sig EU’s bankunion.

Nyhed

FN: Suspender TTIP-forhandlinger nu

Forhandlingerne om TTIP-aftalen mellem EU og USA skal stoppes omgående, mener FN, der påpeger, at aftalen i sin nuværende form vil være til stor skade for demokrati og europæiske borgeres rettigheder.

|