Nyhed

Antallet af fattige i EU stiger

EU’s mål om færre fattige europæere er langt fra at blive til virkelighed. På fem år er der faktsik kommet knap fem millioner flere fattige eller socialt ekskluderede inden for EU’s grænser.

Nyhed

Grækerne skal sige ja eller nej til EU’s sparekrav

Søndag den 5. juni skal grækerne til stemmeurnerne for at godkende eller afvise de nedskæringer, som er EU’s krav for en fremadrettet græsk låneaftale.

Nyhed

TTIP-kaos fortsætter i EU-Parlamentet

EU-Parlamentet har mere end almindeligt svært ved at finde sine ben at stå på, når det kommer til TTIP-handelsaftalen mellem EU og USA.

Nyhed

Kari: EU blåstempler forfejlet nedskæringspolitik

EU-Parlamentet blåstempler onsdag den økonomiske styring i EU under de seneste års økonomiske krise. Forfejlet at bakke op om en politik, der har tvunget folk ud i arbejdsløshed og fattigdom, siger MEP Rina Ronja Kari, der har fulgt evalueringen tæt.

Nyhed

EU-top vil have mere magt over medlemslandene

Eurozonelandene skal afgive mere magt til EU-institutionerne, ligesom der skal indføres strammere EU-kontrol med de nationale økonomier, skriver EU-toppen i en ny plan for fremtidens union.

Nyhed

Tværpolitisk opbakning til retsforbeholdet blandt folketingskandidater

Tænketanken NyAgenda har stillet spørgsmål til folketingskandidaterne om retsforbeholdet. Rundspørgen viser, at også kandidater blandt EU-partierne ønsker at bevare retsforbeholdet.

Nyhed

Bygningsarbejdere til kamp mod EU’s fremme af social dumping

Den europæiske sammenslutning af bygnings- og træarbejdere går til kamp mod social dumping via postkasseselskaber i EU. MEP Rina Ronja Kari hilser tiltaget meget velkomment.

Nyhed

EU nedsætter studenterorganisation uden at inddrage studerende

EU har nedsat en studenter-paraplyorganisation med det formål at varetage studerendes interesser. Men ingen uafhængige studenterforeninger er inviteret med til bords. Drønærgerligt, mener Rina Ronja Kari og ungdomsnetværket ROPA.

Nyhed

Der er brug for politikere der ikke giver vores stemmer videre til EU

Hvis Danmark skal kunne give EU modstand, skal man stemme på en EU-modstander, når der skal stemmes til folketingsvalget torsdag den 18. juni. Hjælp til med at sprede ordet.

Nyhed

Nye EU-regler lægger op til fup og svindel

EUvil gøre det lettere at stifte selskaber overalt i EU. Men kritikere påpeger, at kravene er så slappe, at reglerne er en invitation til social dumping og skattefifleri.

Nyhed

EU går i krig mod tysk mindsteløn

EU-Kommissionen indleder nu et frontalangreb på den mindsteløn, som Tyskland har indført på transportområdet. EU stikker dermed endnu en kæp i hjulet på medlemslandes kamp mod social dumping.

Nyhed

EU vil give teknokrater magt over lovgivning

Ikke en eneste folkevalgt eller anden politisk aktør er repræsenteret i den styrelse, der ifølge Kommissionens forslag til "bedre regulering" i EU får direkte indflydelse på EU-lovgivningen fremover.

Nyhed

Forsvarsforbehold redder Danmark fra militær Middelhavsaktion

Skulle EU vælge at påbegynde militære aktioner i Middelhavet, deltager Danmark ikke på grund af vores forsvarsforebehold. Forbeholdet skal lovprises, mener MEP Rina Ronja Kari.

Nyhed

Amerikansk senat afviser at give Obama lynmandat i TTIP-forhandlinger

En mulig TTIP-aftale mellem EU og USA kan ikke lynbehandles uden om den amerikanske Kongres, har et flertal i Senatet besluttet.

Nyhed

EU-harmonisering truer dansk ophavsret

EU har i sinde at harmonisere ophavsretsreglerne i hele EU. Det vil rive tæppet væk under en masse kulturproducenter, advarer en lang række organisationer.

Nyhed

Danskerne: Trods EU og forbyd hormon-forstyrrende stoffer

Mens EU tøver, ønsker et stort flertal af danskerne at trodse EU og indføre forbud mod hormonforstyrrende stoffer, viser ny meningsmåling.

Nyhed

EU foreslår nyt digitalt marked uden databeskyttelse eller netneutralitet

EU-Kommissionen har i dag præsenteret sine visioner for et digitalt indre marked. Desværre står hverken databeskyttelse af borgerne eller netneutralitet højt på Kommissionens dagsorden.

Nyhed

Deltagelse i bankunion vil betyde stort tab af handlefrihed

Den Europæiske Centralbank (ECB) vil få afgørende magt over vigtige dele af Danmarks økonomiske politik, hvis Danmark tilslutter sig EU’s bankunion.

Nyhed

FN: Suspender TTIP-forhandlinger nu

Forhandlingerne om TTIP-aftalen mellem EU og USA skal stoppes omgående, mener FN, der påpeger, at aftalen i sin nuværende form vil være til stor skade for demokrati og europæiske borgeres rettigheder.

Nyhed

Faglig modstand mod norsk EU-aftale vokser

Modstanden mod Norges EØS-aftale med EU vokser og vokser. Flere og flere fagforbundforbund trodser norsk LO’s linje og siger nej til EU-samarbejdet.

Nyhed

Danske ferieregler under pres fra EU

De danske ferieregler er i strid med EU-lovgivningen på arbejdstidsområdet, mener EU-Kommissionen, der nu vil have den danske regering til at ændre feriereglerne.

Nyhed

Genopretning af græske faglige rettigheder afvises af Trojkaen

Den Internationale Valutafond, IMF kræver mere deregulering af det græske arbejdsmarked og afviser regeringens plan om at genoprette faglige rettigheder.

Nyhed

Regeringen: Danmark skal med i bankunionen uden folkeafstemning

Regeringen præsenterer i dag en analyse, der viser, at dansk deltagelse i bankunionen ikke er lig med suverænitetsafgivelse. Men MEP Rina Ronja Kari opfordrer alligevel regeringen til at give danskerne en folkeafstemning.

Nyhed

Parlamentet nikker ja til flere midler og nej til mere kontrol

Et flertal i EU-Parlamentet stemte onsdag for, at alle MEP’er skal have flere penge i såkaldt sekretariatsgodtgørelse. Samtidig stemte et flertal imod øget kontrol og revision med MEP’ernes lange række af tillæg og diæter.

Nyhed

Fejr 1. maj med Folkebevægelsen mod EU over hele landet

Traditionen tro deltager Folkebevægelsen mod EU i flere af landets 1. maj-møder med talere og boder. Hvad enten du bor i Jylland, på Fyn, på Sjælland eller på Bornholm, kan du fejre 1. maj i selskab med Folkbevægelsen.

|