Nyhed

EU-Parlamentet ligger sig fladt ned: Ny aftale om Europol er en realitet

EU-Parlamentets forhandlingsgruppe med bl.a. Morten Helveg (R) i spidsen, har lagt sig fladt ned i forhandlingerne med Ministerrådet og EU-kommissionen og derfor er en ny aftale om Europol lige på trapperne.

Nyhed

Søren Pind tager fejl

Justitsminister Søren Pind hævder, at Folketinget ved simpelt flertal kan tilbagekalde suverænitet fra EU. ”Det er ganske enkelt ikke korrekt,” siger Rina Ronja Kari.

Nyhed

Tilvalgsordningen løser ikke fagbevægelsens problemer

3F tror ikke på, at værktøjerne i ja-partiernes aftale vil gøre det lettere, at indkræve lønmodtageres tilgodehavender. ”De problemer fagbevægelsen står over for løses ikke med afskaffelse af retsforbeholdet – der skal regler om kædeansvar til, ” siger Rina Ronja Kari.

Nyhed

Et endeligt farvel til demokratiet

Med tilvalgsordningen kan Regeringen binde Danmark til nye retsakter uden et politisk flertal i Folketinget

Nyhed

Intet argument for at nægte samarbejde med Danmark

Tidligere embedsmænd sår i dag tvivl om muligheden for en parallelaftale om Europol med henvisning til en udtalelse fra EU’s ministerråd. ”Det ligner utidig indblanding i et nationalt anliggende og rummer ikke et eneste argument,” siger Rina Ronja Kari.

Nyhed

Lars Løkke taler mod bedrevidende på Venstres landsmøde

På partiet Venstres Landsmøde i Herning udtalte statsminister Lars Løkke, at Venstre ikke tager nogen chancer når det kommer til Europol og grænseoverskridende kriminalitet – men det er forkert.

Nyhed

Frankrig vælger ikke at overholde EU’s budgetregler

Fredagens angreb i Paris får nu konsekvenser for den franske økonomi

Nyhed

EU vil have flere muskler til at gennemføre reformer

Den økonomiske genopretning bevæger sig i sneglefart. Ny EU-reform skal derfor give Kommissionen mere ansvar for medlemslandenes økonomi

Nyhed

Reden: Vi anbefaler hverken et ja eller et nej

Trine Bramsen (S) var for hurtig på aftrækkeren, da hun på Folketingets talerstol tog Reden til indtægt for et ’ja’ til afskaffelsen af retsforbeholdet. Reden opfordrer nemlig hverken til at stemme ’ja’ eller ’nej’.

Nyhed

Info til flygtninge: Kom ikke til EU!

EU har kigget Inger Støjberg over skulderen og lancerer nu en såkaldt informationskampagne i flygtningecentre uden for Europa. "Endnu en ikke-løsning fra EU," siger Rina Ronja Kari.

Nyhed

Stol trygt på Lars Løkke og vennerne?

Storbritanniens regering taler dunder om EU til befolkningen, mens de gennem tilvalgsordningen alligevel sender retspolitikken til EU i 65% af tilfældene. "Udskifter vi retsforbeholdet med en tilvalgsordning giver vi ’card blanche’ til ja-partierne," siger Rina Ronja Kari.

Nyhed

EU ignorerer krænkelser af menneskerettigheder i Tyrkiet

EU finder det ikke politisk belejligt at offentliggøre en kritisk rapport om Tyrkiet lige nu. Derfor er den lagt i skuffen indtil videre.

Nyhed

Folkeafstemningen sparkes for alvor i gang

I dag 1. behandler Folketinget lovforslaget om at ændre retsforbeholdet til en tilvalgsordning. Folkeafstemningen er dermed for alvor sparket i gang. Vi i Folkebevægelsen mod EU er sprængfyldt af energi og klar til at slås for et NEJ den 3. december.

Nyhed

Lobbynetværk godt gemt i den blinde vinkel

Netværk af MEP’ere og virksomheder er fortsat uregulerede. Store selskaber som BP og Chevron kan på den måde lobbyere uden om reglerne. Der er et presserende behov for regulering, siger Corporate Europe Observatory.

Nyhed

Arbejdsløsheden i EU stadig skyhøj

Arbejdsløsheden fortsætter med at være ekstremt høj i EU. Især de unge rammes hårdest. Hver femte ung europæe under 25 står således uden job.

Nyhed

3,263,920 underskrifter imod TTIP er indsamlet forgæves

Onsdag afleverede græsrodsbevægesen "STOP-TTIP" intet mindre en 3.263.920 indsamlede underskrifter, i mod frihandelsaftalen mellem EU og USA, TTIP. Desværre er de sandsynligvis indsamlet forgæves.

Nyhed

Så er retsforbeholds-afstemningen skudt i gang

Fra i dag torsdag er det muligt at brevstemme, om man ønsker mere eller mindre EU på retsområdet.

Nyhed

Over en kvart million kr. indsamlet

Over en kvart million kr. indsamlet til kampagnen for at bevare retsforbeholdet! Den 6. oktober rundede Folkebevægelsens indsamling til valgkampen 250.000 kr. Det er samlet ind på halvanden måneder. Det er super flot og tusind tak til alle, der har hjulpet til - med der er desværre stadig lang vej igen.

Nyhed

Fælles valgregler skal skabe europæisk offentlighed

I oktober skal EU-Parlamentet stemme om nye fælles valgregler, som skal gælde i hele EU

Nyhed

Vi sagde nej og vi skal gøre det igen

Sidst danskerne skulle stemme om afskaffelse af et af EU-forbeholdene, nemlig euro-forbeholdet, stemte vi nej. Det nej skal gentages den 3. december.

Nyhed

Flygtninge: Højere mure om Fort Europa løser intet

Styrkelse af EU’s ydre grænser, finansiel støtte i nærområderne samt €1 mia. til FN. Sådan lyder EU’s svar på den aktuelle flygtningekrise. Højere mure om Fort Europa løser intet, påpeger MEP Rina Ronja Kari.

Nyhed

Dansk deltagelse i Bankunionen sættes på pause

EU’s bankunion bliver fortsat uden dansk deltagelse. I hvert fald lige nu. Danmarks deltagelse er skudt til hjørne, men ikke endegyldigt droppet.

Nyhed

Ja-siden fortsætter skræmmekampagnen om Europol

Nok engang forsøger EU-partierne at skræmme danskerne til at afskaffe retsforbeholdet ved at tage dansk deltagelse i Europol-samarbejdet som gidsel. Under lavmålet, mener Rina Ronja Kari.

Nyhed

Syriza vinder klar sejr i Græsk valg

Syriza har med Alexis Tsipras i spidsen vundet 145 ud af 300 pladser i det græske parlament.

Nyhed

NGO’ere: EU’s klimamål er svage og utilstrækkelige

EU’s klimaministre blev i sidste uge enige om EU’s forhandlingsposition forud for klimatopmødet i Paris til december. Miljøorganisationer kalder positionen ’svag og utilstrækkelig’.

|