Nyhed

Indsamling: 100.000 kr. på 14 dage

Folkebevægelsen har indsamlet 100.000 kr. på 14 dage til vores kampagne om at bevare retsforbeholdet! Det er super flot og tusind tak til alle, der har hjulpet til - med der er desværre stadig lang vej igen.

Nyhed

Finansministeren taler varmt om fremtidig dansk euro-deltagelse

Finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) vil gerne have Danmark med i eurosamarbejdet. Et klart tegn på, at regeringen udelukkende ønsker sig mere EU, siger Rina Ronja Kari.

Nyhed

Flere siger nej til afskaffelse af retsforbeholdet

Ifølge en meningsmåling fra Norstat står det helt lige mellem ja- og nej-sigere i spørgsmålet om, hvorvidt det danske retsforbehold skal omdannes til en tilvalgsordning.

Nyhed

Folkeafstemning om retsforbeholdet udskrevet

Statsministeriet har i dag trykket på knappen og udskrevet folkeafstemning om det danske retsforbehold. Den 3. december skal vi derfor til stemmeurnerne for at beslutte, om også det retspolitiske område skal flyttes til EU og derved længere væk fra borgerne.
”Det danske retsforbehold værner både om vores retspolitik og om vores demokratiske rettigheder. Hvis vi først giver afkald på vores retsforbehold har danskerne ikke en jordisk chance for at kunne holde politikerne ansvarlig for den retspolitik (...)

Nyhed

Dyneløfteri i Grækenland

Grækenland går hårde tider i møde med den nye låneaftale. Detailstyring fra EU’s side lægger Grækenland åbent for bl.a. kapitalfonde som Goldman Sachs og Mærsk.

Nyhed

Ulige fordeling af midler til folkeafstemning

Regeringen fremlægger på mandag et forslag til fordeling af midler til debat og oplysning om folkeafstemningen om retsforbeholdet.
Der er lagt op til at fordele i alt 20,8 mio. kr. Heraf skal 2,5 mio. kr. gå til nej-siden, herunder Folkebevægelsen mod EU. Derudover bliver 10 mio. kr. fordelt til forskellige projekter, dog uden at der tages hensyn til en balance mellem ja og nej.
Resten af pengene går til ja-siden og til ministeriernes oplysningskampagner. Ved patentdomstolsafstemningen sidste (...)

Nyhed

Sommerferie: Hjemmesiden vender stærkt tilbage slut august

Folkebevægelsen mod EU’s sekretariater går nu på sommerferie. Kontoret i København kan kontaktes fra 3. august, mens Bruxelles-kontoret kan kontaktes igen den 31. august.

Nyhed

EU banker græsk regering på plads

Trods den græske befolknings klare opråb, har Grækenland og EU indgået en ny låneaftale, der medfører skrappe græske nedskæringer.

Nyhed

EU-Parlamentet giver grønt lys for TTIP

EU-Parlamentet har på den sidste samling inden sommerferien givet grønt lys for forsatte TTIP-forhandlinger mellem EU og USA. MEP Rina Ronja Kari ærgrer sig og kritiserer, at parlamentet har givet Kommissionen frie hænder.

Nyhed

Atter overvældende stort norsk flertal mod EU

Hele 71,2 procent af den norske befolkningen siger nej til at blive medlem af EU, viser ny meningsmåling. Nei til EU glæder sig over ti års konstant nej-flertal i norske målinger om EU-spørgsmål.

Nyhed

Rina Ronja Kari: EU-formand bør gå af

Europa-Parlamentets formand, Martin Schulz, har misbrugt sit embede ved at blande sig i den græske valgkamp og må gå af, mener Rina Ronja Kari.

Nyhed

Stort græsk nej til EU’s nedskæringskrav

Søndag sagde et markant flertal af grækerne et stort og rungende nej til de sparekrav og nedskæringer, som EU har lagt på bordet for at forlænge den græske låneaftale. Rina Ronja Kari roser grækernes mod.

Nyhed

Antallet af fattige i EU stiger

EU’s mål om færre fattige europæere er langt fra at blive til virkelighed. På fem år er der faktsik kommet knap fem millioner flere fattige eller socialt ekskluderede inden for EU’s grænser.

Nyhed

Grækerne skal sige ja eller nej til EU’s sparekrav

Søndag den 5. juni skal grækerne til stemmeurnerne for at godkende eller afvise de nedskæringer, som er EU’s krav for en fremadrettet græsk låneaftale.

Nyhed

TTIP-kaos fortsætter i EU-Parlamentet

EU-Parlamentet har mere end almindeligt svært ved at finde sine ben at stå på, når det kommer til TTIP-handelsaftalen mellem EU og USA.

Nyhed

Kari: EU blåstempler forfejlet nedskæringspolitik

EU-Parlamentet blåstempler onsdag den økonomiske styring i EU under de seneste års økonomiske krise. Forfejlet at bakke op om en politik, der har tvunget folk ud i arbejdsløshed og fattigdom, siger MEP Rina Ronja Kari, der har fulgt evalueringen tæt.

Nyhed

EU-top vil have mere magt over medlemslandene

Eurozonelandene skal afgive mere magt til EU-institutionerne, ligesom der skal indføres strammere EU-kontrol med de nationale økonomier, skriver EU-toppen i en ny plan for fremtidens union.

Nyhed

Tværpolitisk opbakning til retsforbeholdet blandt folketingskandidater

Tænketanken NyAgenda har stillet spørgsmål til folketingskandidaterne om retsforbeholdet. Rundspørgen viser, at også kandidater blandt EU-partierne ønsker at bevare retsforbeholdet.

Nyhed

Bygningsarbejdere til kamp mod EU’s fremme af social dumping

Den europæiske sammenslutning af bygnings- og træarbejdere går til kamp mod social dumping via postkasseselskaber i EU. MEP Rina Ronja Kari hilser tiltaget meget velkomment.

Nyhed

EU nedsætter studenterorganisation uden at inddrage studerende

EU har nedsat en studenter-paraplyorganisation med det formål at varetage studerendes interesser. Men ingen uafhængige studenterforeninger er inviteret med til bords. Drønærgerligt, mener Rina Ronja Kari og ungdomsnetværket ROPA.

Nyhed

Der er brug for politikere der ikke giver vores stemmer videre til EU

Hvis Danmark skal kunne give EU modstand, skal man stemme på en EU-modstander, når der skal stemmes til folketingsvalget torsdag den 18. juni. Hjælp til med at sprede ordet.

Nyhed

Nye EU-regler lægger op til fup og svindel

EUvil gøre det lettere at stifte selskaber overalt i EU. Men kritikere påpeger, at kravene er så slappe, at reglerne er en invitation til social dumping og skattefifleri.

Nyhed

EU går i krig mod tysk mindsteløn

EU-Kommissionen indleder nu et frontalangreb på den mindsteløn, som Tyskland har indført på transportområdet. EU stikker dermed endnu en kæp i hjulet på medlemslandes kamp mod social dumping.

Nyhed

EU vil give teknokrater magt over lovgivning

Ikke en eneste folkevalgt eller anden politisk aktør er repræsenteret i den styrelse, der ifølge Kommissionens forslag til "bedre regulering" i EU får direkte indflydelse på EU-lovgivningen fremover.

Nyhed

Forsvarsforbehold redder Danmark fra militær Middelhavsaktion

Skulle EU vælge at påbegynde militære aktioner i Middelhavet, deltager Danmark ikke på grund af vores forsvarsforebehold. Forbeholdet skal lovprises, mener MEP Rina Ronja Kari.

|