Nyhed

Breakings news – eller noget…


Wow! Det er jo næsten breaking news: Befolkningen som helhed, og unge i særdeleshed, har en meget lille viden og interesse for EU. Man kan jo undre sig...

Nyhederne er jo altid fuldt med informationer om hvad EU betyder og gør, og når en befolkning udtrykke en holdning til noget, ja så lytter politikerne i EU (hm.. et forsøg på at være sarkastisk). Det kan sgu´ da ikke undre, at flere undersøgelser peger på, at folk bare ikke ved særlig meget om EU – eller er særlig interesseret.

For mig er at se er det helt grundlæggende et udtryk for to ting: 1. Pressen er voldsomt dårlige til at fortælle om hvad der sker i EU. Selv om EU beslutter mange ting, der påvirker din og min dagligdag, ja, så fortæller pressen bare ikke rigtig om det. 2. Når vi udtrykker holdning om EU (ved folkeafstemninger f.eks.) bliver vi overhørt, negligeret og ignoreret hvis vi stemmer nej – på den måde viser politikerne med alt tydelighed, at det der med EU, det skal de nok tage sig af, og vi skal bare blande os uden om.

Problemet er naturligvis, at det er et yderligere kæmpe demokratisk problem for EU. Der foregår virkelig mange ting, og EU påvirker virkelig mange aspekter af vores dagligdag – derfor burde vi jo have interessen for at blive hørt – og få en reel mulighed for det også.
Løsningen lægger først og fremmest hos politikerne, som skal signalere, at det rent faktisk betyder noget, hvad befolkningen mener, men der er ingen tvivl om, at også medierne må stramme op…