Nyhed

EU-angreb på realkredit truer samfundsøkonomien

Danske boligejere vil blive ramt, hvis Kommissionen får sin vilje. Foto: Danbolig

EU-kommissionen lægger i nyt udspil op til at nedgradere danske boliglån, erfarer DR Nyheder. Det gør den på anbefaling fra EBA (tilsynsmyndigheden i EUs nye bankunion). Senest 30. juni i år afgør EU-kommissionen skæbnen for danske realkreditobligationer.

"Står det til EU-Kommissionen, skal danske realkreditobligationer, der ellers af Nationalbanken betragtes som et sikkert værdipapir, nedgraderes. I praksis betyder det, at selv statsobligationer fra gældsplagede lande som Grækenland, Italien og Spanien vil være i højere kurs hos investorerne end danske realkreditobligationer", skriver DR Nyheder.

Lave K. Broch, topkandidat (en af de tre spidskandidater) for Folkebevægelsen mod EU, advarer mod EU’s indblanding:

- EU’s nye regler om de danske realkreditlån vil kunne være til stor skade for danske boligejere såvel som for hele den danske samfundsøkonomi. EU skal ikke blande sig i de danske boliglån.

- Dette er på tide, at de EU-positive partier erkender, at vi er nødt til at rulle EU’s magt tilbage. Men SF, S, R, V og K har ikke fået nok af EU. De vil rent faktisk give EU endnu mere magt og støtter bl.a. EU’s patentdomstol og afskaffelse af danske undtagelser i EU.

Læs mere hos DR - klik her!

Ønskes yderligere kommentarer eller oplysninger, så kontakt:
Lave K. Broch, topkandidat for Folkebevægelsen mod EU, på telefon 28 92 21 27