Nyhed

Fejlraten i EU’s regnskab stiger for tredje år i træk

Søren Søndergaard i debat i EU-parlamentet. Foto: EU-parlamentet

Tirsdag formiddag fremlagde Den Europæiske Revisionsret (ECA) sin årsberetning over EU’s regnskab for 2012 i EU-parlamentets Budgetkontroludvalg (CONT) i Bruxelles.

Årsberetningen viste, at fejlraten i EU’s samlede regnskab er stigende. I 2009 var den 3,3%, i 2010 var den 3,7%, i 2011 var den 3,9% og i 2012 er den oppe på 4,5% (eller hele 4,8%, hvis man bruger den nye og forbedrede opgørelsesmetode). Samtidig viser årsberetningen, at 38% af de reviderede transaktioner indeholdt fejl.

På den baggrund beskriver Revisionsretten udbetalingerne fra EU’s regnskab som ”væsentlig fejlbehæftede”.

Folkebevægelsens EU-parlamentariker Søren Søndergaard, som er medlem af Budgetkontroludvalget, siger i anledning af offentliggørelsen:

- Den konstante negative udvikling i fejlraten er en skandale. Konkret betyder det, at milliarder og atter milliarder af skattekroner er blevet udbetalt i strid med reglerne. En del af dem direkte til svindel og svig. EU-budgettet er simpelthen med til at understøtte kriminalitet.

- Da fejlraten faldt i årene frem til 2009 var EU-kommissionen hurtig ude og tage æren. Nu må den også tage ansvaret for, at det går i den forkerte retning og tage konsekvensen.

- Enhver EU-parlamentariker, som tager de europæiske skatteborgere bare den mindste smule alvorligt, må afvise at godkende EU’s regnskab for 2012. Jeg vil i hvert fald stemme imod, og jeg opfordrer alle de andre danske EU-parlamentarikere til at gøre det samme.

Ønskes yderligere kommentarer eller oplysninger:
Søren Søndergaard, MEP for Folkebevægelsen mod EU 40 45 38 49
Maj Aslett-Rydbjerg, politisk rådgiver 0032 – 487 361 212
Ib Roslund, informationschef for Folkebevægelsen, 20 16 65 67