Forside Kampagner Materialer Organisation Presse Intranet

Folketinget diskuterer eurotraktat

NYT FRA EU-FRONTEN: Kritiske spørgsmål regner ned over regeringspartierne på Christiansborg

Folketinget førstebehandler i dag regeringens "Forslag til folketingsbeslutning om Danmarks ratifikation af traktaten af 2. marts 2012 om stabilitet, samordning og styring i Den Økonomiske og Monetære Union (finanspagten)" i folketingssalen på Christiansborg.

Her bliver økonomi- og finansminister Margrethe Vestager og regeringspartierne udsat for massive byger af kritiske spørgsmål fra medlemmer af Enhedslisten, Liberal Alliance og DF, som alle er kritiske overfor traktaten og ønsker folkeafstemning i modsætning til forslaget om, at Folketinget foretager den endelige ratificering ved 2. behandlingen den 31. maj.

20. januar offentliggjorde Altinget.dk en meningsmåling, hvor 60 pct. ønsker folkeafstemning om traktaten uanset hvad regeringens jurister må mene. Og i dag har EkstraBladets hjemmeside spurgt de besøgende/læserne om, de ville stemme ja eller nej til traktaten. 77 pct. har svaret, at de vil stemme nej.

Følg debatten på Folketingets hjemmeside - klik her!


PNG - 29.2 kb
JPEG - 6.9 kb

1

2

3

4

5

6

1 2 3 4 5 6

Spin og skræmmekampagner for en overnational retspolitik i EU

Af Lave K. Broch · 25. november 2014
Statsminister Helle Thorning-Schmidt og Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, har fundet hinanden. De ønsker begge, at Danmark fortsat skal være medlem af EUROPOL, efter at EU’s politienhed er blevet overnational. Men de har et problem. Den danske (...) · Læs mere

Læs flere kommentarer