Nyhed

Norge: 72,5 pct. nej til EU


Dagbladene Nationen og Klassekampen har offentliggjort en ny meningsmåling fra analysevirksomheden Sentio, som viser fortsat solid modstand moed norsk EU-medlemskab. 72,5 pct. vil stemme nej, mens kun 19,2 pct. vil stemme ja.

”Folket siger nej, trods en del signaler om, at EU er på vej op af den økonomiske hængedynd. Den økonomiske tilstand i EU giver tydeligvis ikke noget udslag på den norske opinion”, siger Heming Olaussen, leder af Folkebevægelsens norske søsterorganisation Nei til EU, i Nationen.

Heming Olaussen beklager, at den stærke EU-modstand ikke afspejler sig i meningsmålingerne forud for valget til det norske parlament Stortinget, som finder sted om mindre end to uger. Målinger tyder nemlig på, at der bliver færre EU-modstander i Storinget efter valget, hvor den borgerlige opposition ser ud til at vinde regeringsmagten fra den nuværende centrum-venstre regering.

Det største af de borgerlige partier, Høyre, er tilhængere af EU. Men selv blandt deres vælgere er over 60 pct. modstandere af EU-medlemskab.Derfor har partiet også meddelt, at EU-medlemskab ikke bliver aktuelt i den kommende valgperiode.

Læs mere hos bl.a. Nationen – klik her!