Forside Kampagner Materialer Organisation Presse Intranet
Nicolas Sarkozy underskriver eurotraktaten - EUs såkaldte finanspagt. Foto: Rådet

Sarkozy taler om mulig traktat-afstemning

NYT FRA EU-FRONTEN: "Hvis parlamentet blokerer for en budgetlov i forfatningen, vil jeg organisere en folkeafstemning om finanspagten inden udgangen af 2012", siger den franske præsident før valget den 6. maj

Søndag den 6. maj skal de franske vælgere tage stilling til om den siddende borgerlige præsident Nicolas Sarkozy blive eller erstattes af socialdemokraten Francois Hollande.

Hollande har erkæret, at han ikke vil ratificere eurotraktaten (EUs såkaldte finanspagt), men have genåbnet forhandlingerne om den. Og han gik sejrrigt ud af første runde af det franske præsidentvalg den 22. april.

Nu melder Sarkozy ud, at "hvis senatet (det franske parlament, red.) blokerer for en budgetlov i forfatningen, vil jeg organisere en folkeafstemning om finanspagten inden udgangen af 2012".

Læs mere i det britiske dagblad The Telegraph - klik her!


PNG - 29.2 kb
JPEG - 6.9 kb

1

2

3

4

5

6

1 2 3 4 5 6

Spin og skræmmekampagner for en overnational retspolitik i EU

Af Lave K. Broch · 25. november 2014
Statsminister Helle Thorning-Schmidt og Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, har fundet hinanden. De ønsker begge, at Danmark fortsat skal være medlem af EUROPOL, efter at EU’s politienhed er blevet overnational. Men de har et problem. Den danske (...) · Læs mere

Læs flere kommentarer