Nyhed

Send Danmarks forhold til EU til folkeafstemning!

Rina Ronja Kari taler til EU-modstandens valgtræf 12. april, hvor hun også talte for en EU-afstemning

Forud for dagens folketingsdebat om Danmarks forhold til EU opfordrer Rina Ronja Kari, EU-spidskandidat for Folkebevægelsen, politikerne til at lade borgerne afgøre spørgsmålet ved en folkeafstemning.

- De EU-begejstrede partier vil have Danmark så tæt på kernen af EU som muligt. Men de ønsker ikke at inddrage den danske befolkning i det valg, for de ved udmærket godt, at en stor del af befolkningen mener, at EU skal blande snotten udenom vores arbejdsmarked og vores velfærdssystem.

- Det er jo derfor, at de EU-begejstrede partier gang på gang hævder, at EU-medlemskabet ikke forhindrer os i selv at bestemme over indretningen af vores arbejdsmarked og velfærdssystem. Men som debatten om børnechecken og social dumping har vist, så er det bare ikke sandt.

- De EU-begejstrede partier skylder os en undskyldning - men først og fremmest skylder de os en folkeafstemning om medlemskabet. En så vigtig beslutning som Danmarks forhold til EU kan vi ikke overlade alene til de EU-begejstrede politikere. Sagen er jo, at de EU-begejstrede partier føler sig mere beslægtet med resten af EU-eliten end de vælgere, de står til ansvar overfor.

Yderligere information:
Rina Ronja Kari, MEP og spidskandidat: 0045 2670 1816