Forside Kampagner Materialer Organisation Presse Intranet
Turunn Husvik takker på vegne af AUF for træskoprisen på landmødet

Træskopriser til norske AUF og Afrika Kontakt

NYT FRA EU-FRONTEN: Folkebevægelsens landsmøde overrakte den danske træskopris til Afrika Kontakt og den internationale til AUF (norsk DSU)

Hvert år uddeler Folkebevægelsen mod EUs landsmøde en dansk og en international træskopris til personer eller organisationer som har stået fast på eller gjort en særlig indsats overfor EU og EUs uhyrligheder.

Lørdag aften på landsmødet i Gladsaxe fik Morten Nielsen fra solidaritetsorganisationen overrakt den danske træskopris fordi organisationen sætter fokus på EU’s opførsel i Afrika. Herunder på den skandaløse fiskeriaftale, som EU har indgået med Marokko om at udnytte farvandene i det marokkansk besatte Vestsahara i strid med international lov.

Og søndag middag blev den internationale træskopris givet til AUF (Arbeidernes Ungdomsfylking), som er DSU’s norske søsterorganisation. Den blev overrakt af MEP Søren Søndergaard til Torunn Husvik fra AUF, som også er næstformand for Folkebevægelsens norske søsterorganisation Nei til EU.
- Arbejdernes Ungdomsforbund – som vi vil sige på dansk – er i dag Norges største politiske ungdomsorganisation. Den spiller og har spillet et central rolle i den norske EU-modstand, sagde Søren Søndergaard blandt andet i sin begrundelse for uddelingen.

Læs mere af Sørens tale - klik her!


PNG - 29.2 kb
JPEG - 6.9 kb


1

2

3

4

5

6

1 2 3 4 5 6

Når lobbyisterne tager over

Af Rina Ronja Kari · 10. september 2014
I denne uge offentliggjorde Coorporate Europe Observatory så en undersøgelse af, hvordan det er gået nogle af de medlemmer af EU-parlamentet, som stoppede ved valget. Og ind i mellem er der nogle meget sigende historier. Formanden for ECON - (...) · Læs mere

Læs flere kommentarer