Blog

Skatteunddragelse og snyd i EU-eliten

Bahamas Leaks har afsløret, at ex-EU kommissær Neelie Kroes har haft et selskab i skjul i det tropiske skattely. Desuden har hun haft bestyrelsesposter i strid med EU’s karensregler.

Blog

Nyt TiSA-læk afslører alvorlige problemer

I denne uge offentliggjorde Greenpeace et nyt læk med dokumenter fra forhandlingerne om TiSA (Trade in Services Agreement). Det er alvorligt for vores velfærd, miljø og demokrati.

Blog

Skatteunddragelse og snyd i EU-eliten

Bahamas Leaks har afsløret, at ex-EU kommissær Neelie Kroes har haft et selskab i skjul i det tropiske skattely. Desuden har hun haft bestyrelsesposter i strid med EU’s karensregler. Sagen om Kroes er blot den sidste i en lang række inden for EU-toppen, som viser, at EU-systemet ikke blot er i dyb krise, men også er komplet utroværdigt.

Blog

Sådan trumler man den kritiske stemme i EU

EU-parlamentets repræsentant ved BREXIT-forhandlingerne bliver den EU-begejstrede Guy Verhofstadt, formand for den liberale gruppe. Skeptikere tvivler på, at han kan sikre dialog med Storbritannien.

Blog

Stop EU’s angreb på velfærden

Hvert år dikterer EU nye reformer og nedskæringer på velfærden. Og Danmark underlægger sig nedskæringspolitikken uanset regeringsfarve.

Blog

Brexit er skyld i alt

Hver gang jeg har åbnet for nyhederne de sidste par måneder, har der tegnet sig et billede af en stor, ondartet konspiration, som er skyld i stort set alle verdens dårligdomme. Fremmedhad, vold, økonomiske problemer. Ja, det skyldes alt sammen én eneste ting: Brexit.

Blog

Næste stop: Daxit!

Vi skal insistere på, at briternes valg bliver respekteret, og vi skal presse politikerne på Christiansborg til også at lytte til os. Der er brug for alle gode kræfter, hvis den historiske mulighed efter Brexit skal løftes.

Blog

Drop illusionerne! EU kan ikke forandres indefra

Forskellige bevægelser og partier har de sidste 40 år forsøgt at forandre EU i en mere progressiv og demokratisk retning indefra. Men udviklingen er kun gået i retning af mere EU-integration og mere politik til skade for arbejdstagere, velfærd og miljø.

Blog

Tillykke til os alle – nu venter der hårdt arbejde

Briternes beslutning om at melde sig ud af EU har været hårdt kritiseret fra EU-tilhængere over hele Europa. De er blevet beskyldt for uvidenhed, for racisme og for alverdens dårligdomme. Ja, nogle går endda så langt som til at skælde ud over, at de overhovedet er blevet spurgt. Mogens Lykketoft har ledt fint an i kritikken, når han revser Cameron for at holde folkeafstemningen
Som EU-modstander har jeg oplevet en vis portion nederlag igennem tiderne. Så jeg har fuld forståelse for, at (...)

Blog

Den norske model – ik’ så ringe endda

Selvom flertallet i det norske Storting er mere glade for EU end befolkningen, åbner deres aftale med EU for at de med et andet flertal kan føre en anden politik.

Blog

Grundlovstale 2016: Det handler om demokrati

Lave K. Broch holdt grundlovstale på Bornholm. Læs hans tale her!

Blog

Deleøkonomi eller dække for fup?

Med EU-Kommissionens nye udspil til deleøkonomi bliver det sværere for medlemslande som Danmark at gøre noget ved, når virksomheder som Uber udnytter hullerne i vores arbejdsmarked.

Blog

Stop EU’s angreb på velfærden- det rammer alle!

EU dikterer hvert år nye nedskæringer på velfærden i medlemslandene. Det rammer også Danmark, hvor offentligt ansatte mærker konsekvenserne hver dag.

Blog

Ny Europol-reform åbner for mere masseovervågning

Den nye reform af Europol betyder mere kontrol med borgerne og mindre demokratisk kontrol med Europol.

Blog

Sådan stopper vi TTIP

EU-parlamentet kan i sidste ende stoppe handelsunionen TTIP. Men det kræver massivt pres fra neden.

Blog

Den farlige EU-nationalisme

Jeg er tilhænger af EU, fordi jeg er internationalist! Det argument hører jeg tit, når jeg diskuterer med andre politikere. Det er som om, der er en modsætning mellem EU og nationalisme eller i hvert fald ultranationalismen.
Det har på mange måder altid undret mig. Ikke fordi jeg ikke forstår, hvorfor det er attraktivt for EU-tilhængerne, da vi jo nok er mange, som ikke vil forbindes med ultranationalismen. Nej, det der undrer mig er, at det virker som om, at man dermed er totalt blind overfor, (...)

Blog

maj: Kampen for vores rettigheder er også kampen mod EU

I går havde jeg fornøjelsen af at holde tale på blandt andet Rød 1. Maj i Fælledparken i København. Her er min tale.

Blog

Whistleblower-forfølgelse skal gøres til EU-lov

To whistleblowere og en journalist sidder lige nu på anklagebænken i Luxembourg for LuxLeaks-afsløringerne om skattely. Samtidig vil EU med et nyt direktiv gøre det lettere at retsforfølge whistleblowere i lignende sager i hele unionen.

Blog

EU’s hede militære drømme

Fælles forsvarsstyrker, mere oprustning og et permanent militært EU-hovedkvarter er på tegnebrættet i EU’s nye sikkerhedsstrategi, som Parlamentet i sidste uge gav sin opbakning. Hvem sagde fredens projekt?

Blog

Endnu en umenneskelig flygtningeaftale på vej

EU’s kontroversielle aftale om at betale Tyrkiet for at hjælpe med at holde flygtninge ude af Fort Europa har skabt kritik blandt stribevis af menneskerettighedsorganisationer. Nu er der planer om tilsvarende aftaler med en række nordafrikanske stater.

Blog

Et skridt frem og to store tilbage

EU-parlamentet vedtager i dag en forordning, som skal sikre bedre persondatabeskyttelse. Men den åbner samtidig op for det omstridte PNR-register.

Blog

For døve øren

EU-kommissionen overhører systematisk millioner af underskrifter fra borgerinitiativer, der taler for kollektiv velfærd og mere demokrati. Alligevel kan underskriftsindsamlinger godt give mening.
Da EU’s nuværende grundlag, Lissabontraktaten, skulle sælges til borgerne, var et af hovedargumenterne, at der blev indført det såkaldte borgerinitiativ: Ved at samle en million underskrifter på tværs af EU’s lande kan borgerne sætte en dagsorden og komme i dialog med Kommissionen.
Men som Arbejderen (...)

Blog

Skattely: Lad det ikke blive ved ordene denne gang!

Der er mange gode forslag til at bekæmpe skattely. Nu gælder det om at komme i gang.

Blog

Ingen panik, Pind!

Pind og andre politiske ping’er bruger terroren som bolværk for at angribe retsforbeholdet. Det er ikke bare usmageligt, det er også skadeligt.

Blog

Sæt i gang, hr. udenrigsminister!

Der var masser af forklaringer, da udenrigsminister Kristian Jensen i Folketinget i går blev bedt om at redegøre for forhandlingerne om en aftale med EU om politisamarbejdet Europol.
Kristian Jensen annoncerede, at de slet ikke skrider fremad. Danmark kan skam ikke kan søge om sådan en aftale, før EU-parlamentet har godkendt den nye reform af Europol, lød det blandt andet.
Regeringsansvar handler i denne situation om at respektere, at danskerne sagde nej i december, og komme i gang med at (...)

|