Rina Ronja Kari har netop genvundet sit mandat i EU-parlamentet og sikret det bedste valg for Folkebevægelsen i 20 år. Hun søger nu praktikanter til sit kontor i EU-parlamentet til efteråret.

Som praktikant skal du være med til at løse parlamentariske opgaver med afsæt i et af EU-parlamentets udvalg. Du skal desuden være med til at videreudvikle Folkebevægelsens politik, budskaber og argumenter. Samtidig skal du være med til at skabe synlighed omkring Folkebevægelsen og vores mærkesager i de danske medier og den offentlige debat.

Det betyder, at du skal være med til at forberede historier og opinionsstof til pressen, forberede stemmelister, udarbejde politiske initiativer (f.eks. i form af ændringsforslag) samt bidrage til den almindelige drift og administration af Rinas kontor.

Der vil være nogen rejsetid forbundet med praktikken. Som minimum skal du deltage i mindst én plenar samling i Strasbourg, Frankrig. Din base vil være i Bruxelles, Belgien.

Du vil indgå i et internationalt miljø og arbejde sammen med andre europæiske politiske partier og interessegrupper. Samtidig får du mulighed for at komme helt tæt på EU’s maskinrum og få unik praktisk viden om europæisk politik.

Praktikperioden er fra 1. september. 2014 til 22. december 2014.

Nedenfor kan du læse mere om hvilke praktikstillinger, vi tilbyder.

Kommunikation og pressearbejde
Du skal være med til at skabe synlighed omkring Rinas arbejde og sikre, at Rinas budskaber slår igennem i den danske EU-debat. Det betyder, at du skal være med til at forberede og pitche historier til pressen samt skrive udkast til opinionsstof. Du skal desuden være med til at videreudvikle Folkebevægelsens sociale medier. Samtidig skal du være med til at redigere vores egne medier ’rinaronja.dk’ og medlemsbladet ’Folk i Bevægelse’.

Miljø og klima
Du skal være med til at videreudvikle Folkebevægelsens politik og profil på det grønne område. For eksempel skal du være med til at styrke Folkebevægelsens profil i forbindelse med forhandlingerne om EU’s 2030 mål samt COP20-forhandlingerne. Du skal samtidig følge Udvalget om Miljø, Folkesundhed og Fødevaresikkerhed (ENVI).

Arbejdstagerforhold
Du skal følge sager og lovgivning, der omhandler social dumping og EU’s indgreb i arbejdsmarkedet. Folkebevægelsen har tidligere beskæftiget sig med sager som håndhævelsesdirektivet, udstationeringsdirektivet og Laval-dommen. Du skal samtidig følge Udvalget om Beskæftigelse og Sociale Anliggender (EMPL). Folkebevægelsen arbejder for at forsvare den danske model og lønmodtagernes strejkeret. Sammen med dele af fagbevægelsen arbejder vi desuden for at sikre en social protokol i EU.

Økonomi og finans
Du skal følge sager og lovgivning, der omhandler EU’s nedskæringspolitik og manglende evne til at regulere finansmarkederne. Det drejer sig for eksempel om det europæiske semester, etableringen af Bankunionen, eventuelle kommende traktatændringer der giver EU mere magt til at kontrollere medlemslandenes økonomier. Du skal desuden følge Udvalget om Økonomi og Valuta (ECON).

Udenrigspolitik
Du skal følge sager og lovgivning, der omhandler EU’s forhold til omverden - det gælder særligt menneskerettighedsbrud, konflikter, handelsaftaler og udviklingslande. For eksempel skal du følge EU-USA forhandlingerne om en frihandelsaftale (TTIP) samt udviklingen i Ukraine og kampen for Vestsaharas befrielse. Du skal desuden følge Udvalget om International Handel (INTA) og Udenrigsudvalget (AFET).

IT-politik
Du skal følge sager, der omhandler netneutralitet, overvågning og persondatabeskyttelse. Det drejer sig for eksempel om sager som EU’s nye persondatalov. Tidligere har Folkebevægelsen arbejdet med sager som ACTA, NSA-skandalen og EUs PNR-aftaler. Du skal desuden følge Udvalget for Borgernes Rettigheder og Retlige og Indre Andliggender (LIBE).

PROFIL & KVALIFIKATIONER
- Du skal være i gang med en relevant videregående uddannelse.

- Du skal være en pro-aktiv person og ikke være bange for at tage initiativ. Du skal samtidig være en ansvarsfuld person, der tager ejerskab over dine opgaver.

- Du skal kunne finde ud af at skrive. Det er en fordel, hvis du har kendskab til de basale nyhedskriterier og dynamikker indenfor formidling og kommunikation.

- Du skal have viden om EU generelt samt have kendskab til den offentlige debat om EU. Det er en fordel, hvis du også har kendskab EU’s institutionelle sammenhæng og lovgivningsproces.

- Det er en fordel, hvis du har erfaring med politisk arbejde fra eksempelvis studenterpolitik, sociale bevægelser, faglige organisationer, partipolitik eller NGOer.

TILSKUD
Folkebevægelsen yder et månedligt tilskud på 6000 kroner. Derudover vil udgifter forbundet med arbejdsrejser blive dækket af Folkebevægelsen.

BOLIG
Folkebevægelsen kan hjælpe dig med at finde et værelse i Bruxelles.

ANSØGNINGSFRIST
Ansøgningen skal være os i hænde senest mandag den 23. juni. Ansøgningen sendes til henrikbang.andersen@europarl.europa.eu

YDERLIGERE OPLYSNINGER
Henrik Bang Andersen, kontorleder
Tlf.: +32 228 47152
Email: henrikbang.andersen@europarl.europa.eu