MEP Rina Ronja Kari er gået i gang med at få stillet mistillidsvotum til Juncker som kommissionsformand. Det sker efter, det er kommet frem, at Luxembourg under Junckers ledelse aktivt har opbygget skattely og hjulpet virksomheder med at undgå at betale skat i blandt andet Danmark.

Rin Ronja Kari, MEP for Folkebevægelsen mod EU, siger:

- Det er jo helt uacceptabelt at et land aktivt deltager i at snyde andre lande for skatteindtægter. Og som regeringsleder er man altså ansvarlig for hvad staten foretager sig.

- Denne sag beviser, at Junker på ingen måde er egnet som formand for EU-kommissionen, og det eneste logiske er, at han må forlade stillingen.

- Det viser jo også tydeligt hvilken retning EU vil gå i hvis Juncker får lov at blive siddende. Så bliver det en konkurrence mod bunden på de "smarteste" skatteløsninger til skade for skatteyderne.

- Jeg regner selvfølgelig med at både Jeppe Kofod og Morten Messerschmidt og de øvrige danske MEPere vil støtte et mistillidsvotum.

Yderligere information
Rina Ronja Kari MEP: 0045 2670 1816

Baggrund
For at kunne stille et mistillidsvotum kræver det støtte fra 76 MEPere. MEP Rina Ronja Kari er nu gået i gang med indsamle de nødvendige underskrifter fra de øvrige parlamentarikere. Derefter kan forslaget allerede komme til afstemning på EU-parlamentets plenar samling i næste uge.