fbpx skip to Main Content

15.000 flere fyres i Grækenland

EUFAGLIGT.DK: [uddrag] Mandag indgik Trojkaen (EU, Centralbanken og Valutafonden) og den græske regering endnu en aftale om betingelserne for at få frigivet en rate af det lån landets regering har fået bl.a. til at ”re-kapitalisere” bankerne.

Aftalen fik store ord med på vejen af både den græske regering og Trojkaens repræsentant, Poul Thomsen.
– Ofrene er begyndt at betale sig. Grækenland stabiliserer sig og bliver mere sikker på et tidspunkt, hvor usikkerheden vokser i andre lande, sagde den konservative ministerpræsident Samaras og tilføjede:
– Grækenland vil få vækst, vi bliver konkurrencedygtige, og vi vil få et stærkt Grækenland!

Trojkaens mand ved forhandlingerne, Poul Thomsen var på samme linje. På konference i Athen roste han de nedskæringer, den græske regering har gennemført.
– Grækenland er nået langt med sit reformprogram, de finansielle justeringer har været exceptionelle ud fra enhver målestok, sagde han men understregede at de største udfordringer stod tilbage.

Markedsgørelse

Den konservative leder bekræftede efter mødet med trojkaen, at prisen for den næste lånerate er fyringen af 15.000 offentligt ansatte. De 4000 i år og 11.000 flere næste år. Aftalen er et nyt element i Trojkaens særlige krisepolitik, fordi der er lagt op til at fyre ”gamle bureaukrater” og erstatte dem med ny unge talenter.

(…)

Læs hele artiklen hos Fagbevægelsen mod Unionen – klik her![->http://www.eufagligt.dk/artikel/15.000_flere_fyres_i_graekenland/]

Back To Top