fbpx skip to Main Content

50 ledende finansfolk støtter finansskat forud for dagens EU-finansministermøde

De afviser desuden, at en finansskat skulle være skadelig for væksten. Tværtimod mener de,at “en beskeden skat faktisk vil forbedre markedets funktion”.

Brevet er sendt til EU-lederne i forbindelse med EU’s finansministermøde i Luxembourg den 22. juni, hvor finansministrene skal tage stilling til et forslag fra EU-parlamentet om en skat på finansielle transaktioner i EU.

Søren Søndergaard, Medlem af EU-parlamentet for Folkebevægelsen, siger:

– Margrethe Vestager og den danske regering har fra dag 1. modarbejdet indførelsen af en finansskat. Som EU-formandskab har regeringen mildest talt været fod slæbende. Dagens møde er EU’s sidste chance for at gå foran og indføre en finansskat, som kan hjælpe medlemslandene til, at finansiere vækst og investeringer i jobs og velfærd.

– Den private gæld er blevet gjort offentlig hvor det er skatteborgerne, de arbejdsløse og de fattige som er endt med at hæfte for bankernes finanskrise. Derfor er finansskatten også et spørgsmål om retfærdighed.

– Indførelsen af en finansskat er både fornuftig og retfærdig, og derfor bør de lande, som støtter den, gå foran og gennemføre den, hvad enten EU er med eller ej.

Søren Søndergaard kan kontaktes på (+45) 4045 3849

Læs henvendelsen fra finansfolkene her

Back To Top