fbpx skip to Main Content

Advarsel til ny tænketank: Misbrug ikke kontingentkroner!

I sidste uge så en ny tænketank ”“ EUROPA ”“ dagens lys på initiativ af Dansk Industri og CO-industri. Sidstnævnte er en centralorganisation for ansatte i industrien fra forskellige forbund, hvoraf 3F har flest medlemmer. Tænketanken er bl.a. finansieret af bidrag fra forbund i CO industri.

Det vækker bekymring hos Ole Nors Nielsen, der er medlem af hovedbestyrelsen i 3F og en af spidskandidaterne for Folkebevægelsen mod EU ved valget til EU-parlamentet 25. maj næste år.

– Vi har tidligere oplevet, at ledelserne i Dansk Industri og CO industri er gået sammen om propaganda for et ja ved tidligere folkeafstemninger om EU-spørgsmål, selvom det ikke har gavnet fagbevægelsens medlemmer. Derfor bør 3F og den øvrige fagbevægelsen stille meget klare krav om for at sikre, at tænketanken reelt lever op til sine løfter ”kvalificere og nuancere den danske europapolitiske debat”, siger Ole Nors Nielsen og vil tage sagen op i 3F’s hovedbestyrelse, som mødes i dag i København.

– Når et klart flertal af den danske befolkning mener, at udviklingen går den forkerte vej i EU, så vidner det om en stærk og bred EU-modstand medfæste i alle dele af det sociale og politiske landskab. Her spiller Folkebevægelsen mod EU en vigtig rolle, sådan som vi har gjort i over 40 år.

Ole Nors Nielsens bekymring for ensidighed fra tænketankens side bekræftes kun af en udtalelse fra formanden for CO-industri i forbindelse med søsættelsen af tænketanken: “Det er blevet lidt for cool at vende sig mod det europæiske fællesskab”.

Ønsker du yderligere oplysninger eller kommentarer, så kontakt:
Ole Nors Nielsen, kandidat for Folkebevægelsen mod EU, på telefon 23 23 54 12 / ole.nors@3f.dk
Ib Roslund for Folkebevægelsen mod EU, på telefon 20 16 65 67 / ib@folkebevaegelsen.dk

Adresse

Lyngbyvej 42
2100 København Ø

(+45) 3536 3740
fb@folkebevaegelsen.dk

CVR: 40204415

Åbnings- og telefontider

Tirsdag, onsdag og torsdag:
10:00 - 12:00 og 13:00 - 15:00

Mandag og fredag:
Telefonen er lukket og besøg på sekretariatet er efter aftale.

Tilmelding til digitalt nyhedsbrev

Back To Top