fbpx skip to Main Content

Afvikling af landbrugsstøtten har lange udsigter

I går (torsdag d. 18. november) fremlagde EU-kommissionen sit forslag til en reform af EU’s landsbrugsstøtte som bl.a. i Danmark har været heftigt diskuteret i offentligheden.

Forslaget indeholder intet den fremtidige størrelse af landbrugsstøtten. Dermed har en reducering eller afvikling af den kontroversielle støtteordning, der i dag tegner for omkring 42 procent af EU’s årlige budget, eller hvad der svare til ca. 410 milliarder kroner, lange udsigter.

Kommissionen forslag drejer sig hovedsageligt om en omfordeling af landbrugsstøtten, således at de nye EU-medlemslande i Østeuropa vil modtage mere støtte på bekostning af EU-medlemslandene i Vesteuropa, ligesom man vil oplægge støtten så den bliver grønnere.

EU’s landbrugsstøtte er i mange år blevet kritiseret for at være protektionistisk overfor tredjeverdenslande og fastholde mange afrikanere i nød og fattigdom.
Danmark har EU-formandskabet i foråret 2012, hvor det forventes af de afgørende forhandlinger om den nye aftale vil finde sted

Læs mere på EurActiv.com – klik her

Folkebevægelsen mod EU's Landssekretariat

Adresse:

Lyngbyvej 42
2100 København Ø

(+45) 3536 3740
fb@folkebevaegelsen.dk

Åbnings- og telefontider:

Tirsdage, onsdage og torsdage:
10:00 - 12:00 og 13:00 - 15:00

Mandage og fredage:
Telefonen er lukket og besøg på sekretariatet er efter aftale.

Tilmeld dig vores digitale nyhedsbrev

Back To Top