fbpx skip to Main Content

Aktion mod social dumping

Folkebevægelsen mod EUs parlamentariker Søren Søndergaard talte i dag ved en blokade mod underbetaling af polsk arbejdskraft på en byggeplads i Brønderslev, hvor også Folkebevægelsens tidligere parlamentariker Lis Jensen deltog. I talen støttede Søren Søndergaard indsatsen mod social dumping og understregede behovet for et opgør med EUs regler, som fremmer brugen af underbetalt udenlandsk arbejdskraft.

Det er en kæmperenovering af ejendommen Nørrehus på hjørnet af Nørregade og Grønnegade midt i Brønderslev, som begyndte i april, hvor byggefirmaet AWD Spolka bruger 10-15 polske ansatte, som får 55-60 kroner i timen og som bor på byggepladsen. Det fremgår af forbundet TIBs afdeling i Nordjylland, som har iværksat blokaden og forsøgt at få en overenskomst. Det afviser direktøren for AWD Spolka Ole Thuesen, som i marts 2005 fik en bod på 350.000 kroner i arbejdsretten i en anden sag om underbetaling af polakker. Dem har han aldrig betalt.

En række lokale mestre bakker aktivt op om TIB’s blokade.
“Hvis vi skal kunne konkurrere på lige fod, kan det ikke nytte, at vi har sådanne piratvirksomheder. Alle arbejdsgivere burde bakke lige så meget op om kampen, som fagforeningerne gør”, har malermester Uffe Sørensen fra Brønderslev udtalt til Ekstra Bladets hjemmeside og talt for, at overenskomsten skal gælde alle og sikre en ordentlig løn.

Demonstration fredag
TIB arrangerer demonstration imod underbetalingen fredag den 20. august kl. 12.00 som starter på Torvet i Brønderslev og går ad Algade til Nørrehus, hvor der vil være talerog sang fra kl. 12.45.
Fra København kører der busser til demonstrationen. Tilmelding til bussen senest i dag kl. 12 til Claus Hassing på telefon 20 98 37 22.

Læs mere hos…

TIB i Nordjylland – klik her!
Fagligt Ansvar – klik her!

Back To Top