fbpx skip to Main Content

Amerikansk rapport forudser EU’s undergang

De europæiske og amerikanske økonomier vil inden 2030 være overhalet af især Kina og Indien.

I hvert fald hvis man skal tro en rapport for fremtiden, som den amerikanske efterretningstjeneste har udgivet.

Magtskifte

Den hidtil dominerende trio med USA, Europa og Japan vil i 2030 have halvt så meget af verdenshandlen, som den har i dag.

Det vil ifølge rapporten have voldsomme konsekvenser for EU. I rapporten hedder det, at der for første gang i årtier kan stilles spørgsmålstegn ved Europas fremtid, samt at unionen efter krisen ikke vil reflektere det europa, vi kender i dag.

I scenarierne for eurozonen forudser rapporten, at først euroen kollapser og sidenhen også EU.

Føderation kan splitte

Rapporten forudser dog også, at en skub mod en føderation vil kunne betyde en europæisk genfødsel med større styrke, men at den større integration, som er krævet for at stoppe krisen, vil give problemer.

For mange medlemslande vil det nemlig være for meget af det gode at skulle afgive så meget suverænitet. Det kan ifølge rapporten betyde, at vi får et Europa i forskellige hastigheder med en gruppe, der vil have mere integration, mens andre andre forlader unionen og andre bestemmer sig for at vente og se, hvad der sker.

Endelig forudser rapporten problemer for Europa og blandt andet Tyskland, som kan komme i problemer med en befolkning, hvor der er for mange gamle og for få unge.

Samlet set forventes verdens befolkningstal i 2030 at være steget med 15 procent til 8,3 milliarder mennesker mod 7,1 milliarder nu.

Back To Top