fbpx skip to Main Content

Amnesty: EU-formandskab skal styrke våbenkontrol

”Danmark skal som kommende EU-formandsland arbejde for, at alle EU-lande bakker op om en ny våbenhandel-traktat, som skal på plads i FN i juni. Samtidig kan Danmark gøre en stor indsats for at forhindre salg af våben fra EU til lande, hvor de kan anvendes til grove overgreb på menneskerettigheder, sådan som det er sket i Mellemøsten og Nordafrika.”
Sådan lyder budskabet fra Amnesty International til den danske regering i organisationens ”11 anbefalinger til det danske EU-formandskab”. Udover øget kontrol med våbenhandel anbefaler Amnesty større krav til virksomheders ansvar (CSR), uvildige undersøgelser af CIA’s fangeprogrammer i alle EU-lande, styrkelse af romaers rettigheder, styrke kampen mod diskrimination på baggrund af seksualitet og tro samt for en anstændig behandling af indvandrere og asylansøgere.

Amnestys ønske om øget kontrol med våbenhandel ligger på linie med et af Folkebevægelsens 11 forslag til formandskabet: ”Stop for handelsaftaler og salg af våben til diktaturer og lande som krænker menneskerettighederne”.
– Folkebevægelsen kan kun bakke op om Amnestys anbefaling. Men vi har desværre ikke høje forventninger til, at EU vil ændre sin dobbeltmoralske kurs, som blev mest grotesk illustreret i forhold til Libyen. Her blev sendt EU styrker ind for at bekæmpe et undertrykkende styre, som EU-lande selv har solgt våben til helt frem til februar i år, og dermed tjent mange penge på, udtaler Rina Ronja Kari, som er talsperson for Folkebevægelsen mod EU.

Læs mere hos Amnesty – klik her!
Læs Folkebevægelsens 11 forslag – klik her!

Folkebevægelsen mod EU's Landssekretariat

Adresse:

Lyngbyvej 42
2100 København Ø

(+45) 3536 3740
fb@folkebevaegelsen.dk

Åbnings- og telefontider:

Tirsdage, onsdage og torsdage:
10:00 - 12:00 og 13:00 - 15:00

Mandage og fredage:
Telefonen er lukket og besøg på sekretariatet er efter aftale.

Tilmeld dig vores digitale nyhedsbrev

Back To Top