fbpx skip to Main Content

Bankøkonomer erkender fordel ved euro-nej

Økonomiprofessor ved Københavns Universitet Hans Jørgen Whitta-Jacobsen fra formandskabet i Det Økonomiske Råd erkender i dag, at det er en fordel for dansk økonomi at stå udenfor euroen.
“Jeg er åben over for, at det har haft en disciplinerende effekt på den danske økonomi at stå udenfor. Hvis man er med i euroen, er der mere direkte politiske krav til finanspolitikken, men står man udenfor, gælder markedets krav, og det sidste kan have en mere disciplinerende effekt. Grækenlands økonomi har fået lov til at køre af sporet, til dels fordi man har ligget i ly af euroen”, udtaler han til dagbladet Politiken i dag.

Politiken har fået lignende tilsagn fra seniorøkonomer i Nordea og Danske Bank, der ellers plejer at tale til fordel for euroen.
“Der er kommet flere argumenter for, at det er godt at stå uden for euroen. Der er kommet flere argumenter for, at det er godt at stå uden for euroen”, udtaler seniorøkonom i Danske Bank Frank Øland Hansen for eksempel til avisen.

Kreditvurderingsbureauet Moody’s er samtidigt kommet med en ny analyse, hvor dansk økonomi fastholder topkarakteren på AAA og med stabile udsigter.

Læs hele artiklen på Politikens hjemmeside – klik her!

Back To Top