fbpx skip to Main Content

Debat i Slagelse: Danmark efter BREXIT

Hvornår:
01/10/2020 kl. 20:00 – 21:00
2020-10-01T20:00:00+02:00
2020-10-01T21:00:00+02:00
Hvor:
Slagelse Bibliotek "Den store sal"
Stenstuegade 3
4200 Slagelse
Kontakt:
Folkebevægelsen mod EU
35363740

Efter Brexit har Danmark mistet en vigtig allieret i EU, idet Storbritannien som udgangspunkt også var meget kritisk i forhold til EU’s ensretning af medlemslandene og dermed tabet af national suverænitet og selvbestemmelse.

Samtidig var Storbritannien et af EU’s tre største lande sammen med Tyskland og Frankrig. Nu er der to store spillere tilbage (altså Tyskland og Frankrig), der begge overordnet set gerne vil et endnu tættere samarbejde mellem medlemslandene.

Hvad kommer det så helt konkret til at betyde for Danmark? Bliver vi presset ind i et endnu tættere samarbejde nu, hvor vi ikke længere har Storbritannien til at trække i en anden retning eller holde igen? Fortsætter EU med at svinge sparekniven i de danske kommuner?

EU er uden tvivl i forandring, og det EU vi har i dag, er ikke det samme EU, vi har om få år. Der er lagt op til et endnu tættere samarbejde og dermed endnu mindre indflydelse fra medlemslandenes nationale parlamenter og regeringer, hvilket også gør kløften mellem EU-institutionerne og borgerne endnu større.

Med ovenstående taget i betragtning er det som borger derfor meget relevant at spørge sig selv: “Gider vi virkelig at være med til det?”

Program:

  1. Velkommen og introduktion af projektet
  2. Film: “Efter Brexit: Hvor er EU på vej hen?”
  3. Diskussion/debat på baggrund af filmen: Hvad er fordele, ulemper og konsekvenser ved et tættere EU-samarbejde? Og hvilken betydning har det for Danmark?
  4. Afrunding/opsamling
  5. Farvel (og forhåbentlig på gensyn)

Klik HER for tilmelding

Del
Back To Top