fbpx skip to Main Content

Debatmøde om Forsvarforbeholdet:

Hvornår:
25/04/2022 kl. 19:00
2022-04-25T19:00:00+02:00
2022-04-25T19:15:00+02:00
Hvor:
Helligåndshuset
Skolestræde
8900 Randers C
Kontakt:
Michael Rützou
21860069

D.1 juni skal vi igen stemme om et af de danske EU-forbehold, denne gang om hvorvidt vi skal ophæve forsvarsforbeholdet – og igen trækkes fronterne hårdt op.

”Da vi skulle stemme om hvorvidt den danske krone skulle erstattes af EURO’en, hed det sig fra regeringen, at ‘dansk økonomi vil lide ubodelig skade, hvis vi ikke er med i euroen’.
Da vi skulle stemme om retsforbeholdet, var det med svadaen: ‘Hvis vi siger nej til at afskaffe retsforbeholdet, er det en gave til pædofile, narkohandlere og menneskesmuglere’?
Det viste sig overhovedet ikke at holde stik.
Og i denne afstemning bliver tilhængerne af dansk selvstændighed på forsvarsområdet beskyldt for de facto at støtte Putins angrebskrig. Der er brug for saglighed og folkelig debat i afstemningen om afskaffelse af forsvarsforbeholdet.” 
Lyder det fra Komité ansvarlig i Randers, Michael Rützou

På denne baggrund har komitéen i Randers organiseret et debatmøde med Folketingsmedlemmet Malte Larsen fra Socialdemokratiet og Folkebevægelsen mod EU’s egen Lave K. Broch som oplægsholdere.

Oplægsholderne vil oplyse og besvare følgende:
Hvorfor skal vi til folkeafstemning om forsvarsforbeholdet denne juni, når så sendt som tidlig februar, der udtalte udringsminister Jeppe Kofod sig om, at “Der er ikke noget i forsvarsforbeholdet, som gør, at vi ikke kan føre den udenrigs-, forsvars- og sikkerhedspolitik, som vi gerne vil… Tværtimod”?
Hvilke fordele og ulemper ville der være ved opgivelsen af forsvarsforbeholdet? Hvilke konsekvenser vil det have?
Hvilke militære planer har EU, som vi bliver en del af, hvis vi afskaffer forbeholdet?

Alle er velkomne til debatmødet, der er gratis og støttet af EU-nævnet.

Del
Back To Top