fbpx skip to Main Content

Brems græsk GMO-forslag

I dag står et græsk forslag til regler for, at EU’s medlemslande kan indførere nationale forbud mod dyrkning af GMO-afgrøder. Folkebevægelsen har i dag skrevet et åbent brev til regeringen og Folketinget, der opfordrer til at bremse forslaget og arbejde for en reel mulighed for, at landene kan forbyde GMO’er

”Forslaget giver ikke mulighed for at begrunde ønsker om nationalt forbud med sundheds- og miljømæssige begrundelser. Lyt til miljøorganisationer som Greenpeace og Friends of Earth i sagen.
Og forslaget giver GMO-industrien en urimelig og uforståelig indflydelse på om man får lov til et nationalt forbud. Undskyld, men hvilken virksomhed vil sige: Ja, forbyd bare salget af vores varer?”, skriver Lave K. Broch, førstesuppleant til EU-parlamentet for Folkebevægelsen i det åbne brev.

”Af demokratiske og politiske grunde bør der ikke være nogen som helst forpligtelse til, at en regering først skal appellere til et biotech-firma. Det vil give biotech-firmaerne mere magt og mere indflydelse på en regerings beslutninger”, siger Mute Schimpf fra Friends of Earth i Information i dag, hvor Jan Søndergaard, politisk rådgiver i Greenpeace, bl.a. siger:
”Uanset at det her forslag har en overskrift, der hedder, at man giver landene ret til nationalt at forbyde gmo’er, mener jeg ikke, at det her forslag sikrer den ret.”

”EU skal ikke bestemme, hvilke grunde Folketinget skal bruge til at forbyde en gmo-afgrøde. Jeg har fuld tillid til, at hvis Folketinget beslutter at afvise en gmo-afgrøde, er det, fordi de mener, der er gode grunde til det. Det skal EU ikke blande sig i”, lyder kommentaren kort og klar fra Folkebevægelsens EU-parlamentariker Rina Ronja Kari i avisen.


Læs mere i Information ”“ klik her!

Læs det åbne brev ”“ klik på PDF-ikonet

Back To Top