fbpx skip to Main Content

Britisk kampagne for traktat-afstemning

Den britiske fagforeningsledte EU-kritiske koalition NO2EU, der stillede op ved EU-parlamentsvalget sidste år, bekræftede torsdag, at den vil relancere sig som en kampagneorganisation. Organisationen vil kræve folkeafstemning om Lissabon-traktaten på baggrund af, at den tyske forbundskansler Angela Merkel har varslet ændringer af traktaten, der skal stramme grebet om den økonomiske politik i medlemslandene.
NO2EU advarer om, at millioner af arbejdende mennesker i hele Europa kommer til at betale prisen for det mislykkede europæiske politiske og økonomiske eksperiment med tab af arbejdspladser, drastiske nedskæringer i levestandard og voldsomme forringelser af vigtige offentlige serviceydelser som også smitter af i Storbritannien.

– De snakkende klasser, bankfolk og euro-eliten har slæbt hele kontinentet ind i en politisk og økonomisk eksperiment, som nu balancerer på randen af sammenbrud. Vi advarede flere gange om, at det vil det være almindelige arbejdende mennesker i deres snesevis af millioner, der betaler prisen og får deres liv ødelagt, udtaler Bob Crow, som er generalsekretær i fagforbundet RMT og talsmand for NO2EU, og fortsætter:
– Vi læser i dag, at den tyske regering lægger op til at omskrive Lissabon-traktaten, så de kan stramme det centrale greb om den økonomiske politik i nationalstaterne og gennemtvinge endnu flere nedskæringer på tjenesteydelser, beskæftigelse og levestandard og gennemtvinge endnu mere privatisering. Vi kræver, at Cameron holder sit løfte om en britisk folkeafstemning i tilfælde af eventuelle ændringer til Lissabon-traktaten – den britiske befolkning må sikre, at Cameron og hans liberaldemokratiske lakajer ikke slipper af krogen.

Læs mere om NO2EU – klik her!

Back To Top