fbpx skip to Main Content

Britiske sygeplejersker frygter for patienters liv

FAGLIGT.EU: [ uddrag ] De britiske sygeplejersker arbejder så hårdt på grund af strammere regler for arbejdstid, at halvdelen finder, at patienternes helbred er i fare.

Siden august har de yngre læger på hospitalerne fulgt EU’s regler for arbejdstid, og det har giver øget stress blandt sygeplejerskerne. 71 procent af sygeplejerskerne svarer i en ny undersøgelse, at de har mindre tid til at tage sig af deres normale arbejde. Næsten to ud af tre siger, at de nu i højere grad er presset til at træffe kliniske beslutninger. Hver tredje mener ikke, de har nok uddannelse til at løse de opgaver, de bliver pålagt.

Det er den britiske faglige organisation Unison, der offentliggør undersøgelsen. Unison organiserer personale i sundhedssektoren og er bekymret over udviklingen, efter de yngre læger følger EU’s regler for arbejdstid. De giver lægerne en kortere arbejdstid. Noget af deres arbejde overtages af sygeplejersker, der generelt er udsat for større arbejdspresendog med arbejde, de ikke er uddannet til at klare.

Læs hele artiklen på LO, FTF og AC’s fælles EU-portal – klik her!

Folkebevægelsen mod EU's Landssekretariat

Adresse:

Lyngbyvej 42
2100 København Ø

(+45) 3536 3740
fb@folkebevaegelsen.dk

Åbnings- og telefontider:

Tirsdage, onsdage og torsdage:
10:00 - 12:00 og 13:00 - 15:00

Mandage og fredage:
Telefonen er lukket og besøg på sekretariatet er efter aftale.

Tilmeld dig vores digitale nyhedsbrev

Back To Top