fbpx skip to Main Content

Budskab til irerne: I stemmer også på vores vegne

Fredag den 25. maj sender Folkebevægelsen mod EU, Enhedslisten og Retsforbundet et fælles budskab til den irske befolkning: Når I stemmer om finanspagten, er I de eneste der får lov til at blive hørt i hele EU, og derfor stemmer I også på vores vegne.

– EU’s finanspagt vil gøre borgerlig nedskæringspolitik til en permanent tilstand. Det vil stensikkert betyde to ting: Øget arbejdsløshed og forringet velfærd, fortæller Nikolaj Villumsen, medlem af Folketinget for Enhedslisten, og fortsætter: Det er den helt forkerte krisemedicin. Det var finansspekulanter, der skabte krisen ”“ ikke velfærdsudgifter til ældre, børn og syge ”“ så det er spekulanterne, vi skal dæmme op for. Det gør finanspagten slet ikke. Derfor opfordrer vi irerne til at stemme nej.

– Vi kan godt forstå, hvis irerne føler sig presset til at stemme ja, men vi håber meget, at de vil stå ved deres demokrati og stemme som de selv mener. Hvis de stemmer nej, bliver de ikke isoleret ”“ vi er rigtig mange i EU, der er kede af finanspagten, udtaler Rina Ronja Kari, Talsperson for Folkebevægelsen mod EU, og siger videre: Desværre er det kun irerne der får lov at stemme om finanspagten, og det betyder, at de på mange måder stemmer for os alle sammen. Det er dybt problematik, at man ikke ønsker at lytte til befolkningerne, når så vigtige emner som den økonomiske politik bliver overladt til EU.

Der vil være en manifestation ved den irske ambassade, Østbanegade 21, København Ø, med taler og musik i dag, fredag den 25. maj fra kl. 15.30

Back To Top