fbpx skip to Main Content

CEPOS: Flertallet af lovene kommer fra EU

Den borgerligt-liberale tænketank CEPOS har i dag offentliggjort et nyt notat om EUs indflydelse på dansk lovgivning. De har gennemgået samtlige love og bekendtgørelser, der er vedtaget i 1986-2010. I 1986 udsprang under 5 pct. direkte af direktiver og beslutninger i EU. I 2010 var det 23 pct. Tæller man forordninger med, som gælder i alle EU-lande, vurderer CEPOS, at det i dag er 50-60 pct. Dertil kommer så hvordan domme ved EU-domstolen påvirker lovgivningen.

“En stor del af EU lovgivningen vedtages af Kommissionen ”“ EU’s ”udøvende magt” ”“ hvilket forstærker de demokratiske betænkeligheder ved den massive EU-retlige indflydelse på dansk lovgivning”, skriver CEPOS på sin hjemmeside.

“Den hastige udvikling nødvendiggør en bred offentlig debat om, hvordan det skal sikres, at offentligheden og Folketinget bedst muligt gør sin indflydelse gældende i forhold til EU. Der er også brug for en grundlæggende debat om, hvorvidt det danske folkestyre fortsat skal afgive stadig mere suverænitet til EU, eller om der er behov for at trække nogle klare grænser og derved styrke den danske demokratiske styreform”, udtaler chefjurist i CEPOS, Jacob Mchangama i forbindelse med offentliggørelsen af notatet.

Læs mere hos CEPOS – klik her!

Folkebevægelsen mod EU's Landssekretariat

Adresse:

Lyngbyvej 42
2100 København Ø

(+45) 3536 3740
fb@folkebevaegelsen.dk

Åbnings- og telefontider:

Tirsdage, onsdage og torsdage:
10:00 - 12:00 og 13:00 - 15:00

Mandage og fredage:
Telefonen er lukket og besøg på sekretariatet er efter aftale.

Tilmeld dig vores digitale nyhedsbrev

Back To Top