fbpx skip to Main Content

Chaufførerne kører Christiansborg over på lørdag

EUFAGLIGT.DK: [uddrag] Fra hele landet vil busser fyldt med lastvognschauffører og andre faglige stævne mod Christiansborg på lørdag, hvor Godschaufførernes Landsklub i 3F kalder til demonstration mod social dumping i transportbranchen kl. 11-13. Samtidig vil der være lignende aktioner i andre EU-lande under parolen ”Stop slaveriet i den europæiske transportsektor.”

Det er underbetalingen og misbruget af især østeuropæiske kolleger og deres usle arbejdsvilkår, som demonstranterne vil protestere imod. Et misbrug, som ifølge landsklubben, samtidig er ved at underminere danske chaufførers jobmuligheder. Faktisk har udviklingen betydet, at 8000 danske chaufførjob er forsvundet.

– Hvis de 8000 chauffører stillede op på række i deres lastvogne, så ville der være kø fra Fyn og helt frem til Christiansborg, hvor demonstrationen foregår, siger formanden for landsklubben, Harald Fabricius.

Blandt talerne til demonstrationen er næstformand i 3F Ålborgs Transportgruppe, Ole Nors, som er kandidat til EU-parlamentet for Folkebevægelsen mod EU.

(…)

Læs mere hos Fagebevægelsen mod Unionen – klik her!

Back To Top