fbpx skip to Main Content

Connie Hedegaard ny klimakommissær

Pressemeddelelse fra Statsministeriet:
“Statsminister Lars Løkke Rasmussen oplyser, at regeringen har indstillet klima- og energiminister Connie Hedegaard til ny EU-kommissær. Indstillingen sker efter aftale med kommissionsformand José Manuel Barroso.
I forbindelse med udpegningen af den nye danske EU-kommissær sker der følgende ændringer i regeringen:
* Prorektor, ph.d., Lykke Friis udnævnes til klima- og energiminister
* Klima- og energiminister udnævnes til minister for FN’s klimakonference i København i 2009.”

Hedegaards vej til posten
Statsminister Lars Løkke Rasmussen har tilsyneladende været pres – både fra Bruxelles og fra de indre linier. EU-Kommissionens formand, José Manuel Barroso, ønsker en kvinde, da han risikerer at få nedstemt sin kommission, hvis der ikke kommer kvinder nok i den (læs mer herom – klik her!). Derudover er der tilsyneladende bekymringer i regeringen for konsekvenserne af en fremtidig regeringsrokade, som kunne bringe den selvstændigt tænkende Connie Hedegaard højere op i hierarkiet i Danmark.
I følge EU-eksperten Marlene Wind skulle Connie Hedegaard også have gode chancer for at kunne smykke sig med titlen som næstformand for EU-Kommissionen.

EU-ekspert som klimaminister
40-årige Lykke Friis er en af Danmarks førende EU-eksperter og er klar tilhænger af unionen. Hun har haft et Robert Schuman stipendiat ved Europa Parlamentet i 1994, været forsker, seniorforsker og forskningschef på EU-området ved Dansk Udenrigspolitisk Institit (DUPI) i 1996-2002 og EU-chef i Dansk Industri i 20002-2006. Hun har bl.a. skrevet bøgerne “Den europæiske byggeplads” og “When Europe negotiates”.

Læs mere på Statsministerens hjemmeside – klik her!

Back To Top