fbpx skip to Main Content

Dansk flertal mod euroen

Selvom både regeringspartierne, Socialdemokraterne og Det Radikale Venstre fortsat forsøger at være i offensiven for dansk medlemskab af euroland, så går det den anden vej i meningsmålingerne.
50 pct. af danskerne siger, at de ville stemme nej, hvis der i dag var folkeafstemning om euroen. 43 pct. siger, at de vil stemme ja. Det fremgår af en ny meningsmåling foretaget af Megafon for TV2 og dagbladet Politiken offentliggjort sent onsdag aften.

I følge Politiken er det første gang siden folkeafstemningen for næsten 10 år siden, at der er flertal mod euroen. Ved euroafstemningen 28. september 2000 stemte 53,2 pct. nej, mens 46,8 pct. stemte ja.
Ved afstemninger tæller kun ja og nej stemmer. Hvis det var tilfældet ved meningsmålingen, så giver det 53,76 pct. nej – dvs. mere end ved afstemningen i 2000.

– Det er glædeligt, at befolkningen også kan se de store konsekvenser af euroen. Det er blevet helt tydeligt under den nuværende krise, at euroen ikke er til gavn for almindelige borgere, udtaler Rina Ronja Kari, talsperson for Folkebevægelsen mod EU.

– Det der nu kommer til at ske er, at EU vil overtage endnu mere magt, og vil til at blande sig i landenes finanslove. De store spændinger internt i euro-landene gør dette oplagt, og derfor er det rigtig godt, at vi holder os udenfor. Vi ønsker ikke at overgive magten over økonomien til EU, den vil vi gerne beholde i Folketinget, siger Rina Ronja Kari og tilføjer:

– Vi har aldrig været bange for en afstemning om euroen. Men vi mener sådan set ikke det er nødvendigt at spørge befolkningen igen, efter at den nu af flere omgange har sagt nej – første gang for snart 20 år siden. Derfor kan man naturligvis også spørge, om det overhovedet er en nyhed, at befolkningen ikke ønsker euroen…

Back To Top