fbpx skip to Main Content

Debatmøde: På vej mod EU’s forenede stater?

EU rykker i retning af mere militært samarbejde og tættere politiks og økonomisk integration. Er vi på vej mod Europas Forenede Stater? Det er temaet for et debatmøde 27. januar i København.

EU-kommissionens formand Jean-Claude Juncker ønsker at øge medlemslandenes bidrag til EU, og ledende politikere som det tyske Socialdemokratis formand, Martin Schultz, ønsker at EU skal forvandles til Europas Forenede Stater senest i 2015.

Dertil kommer, at EU også optrapper sit militære samarbejde. I alt 25 EU-lande har således for nyligt tilsluttet sig det militære PESCO-samarbejde.

Det er på baggrund af denne udvikling i EU, at Folkebevægelsen mod EU indbyder til et debatmødet ”På vej mod EU’s forenede stater?” lørdag den 27. januar.

Debatmødet skal belyse, hvor EU bevæger sig hen i øjeblikket, og hvilke perspektiver der tegner sig for fremtidens EU.

Oplæg om militær oprustning, politisk og økonomisk union

Oplægsholderne på er Anders Koustrup Kærgaard, der er tidligere efterretningsofficer og medstifter af NGOen Veron, der arbejder for at hjælpe whistleblowers. Han vil tale om EU’s militære oprustning.

Rina Ronja Kari, medlem af EU-parlamentet for Folkebevægelsen mod EU, taler om den politiske unionsopbygning i EU.

Rasmus Nørlem Sørensen, der er chefanalytiker i DEO – Demokrati i Europa, taler om den økonomiske union.

Gratis adgang

Debatmødet er gratis og åbent for alle. Det er ikke nødvendigt at tilmelde sig i forvejen. Der vil være kaffe og vand, samt masser af tid til debat i programmet.

Tid: Lørdag 27. januar kl. 14:00-16:00
Sted: 3F BJMF, Mølle Allé 26, 2500 Valby

Mødet er støttet af Europa-Nævnet.

Back To Top