fbpx skip to Main Content

Deltagelse i bankunionen kan koste milliarder

EU’s økonomi og finansministre kom i nat frem til en aftale om bankunionens sidste to søjler. Her er der tale om den såkaldte afviklingsmekanisme og en afviklingsfond.

– EU-tilhængere sælger aftalen som en sejr og siger, at skatteyderne og Danmark sikres gennem bankunionen. Men aftalen indeholder alvorlige huller og kan koste danske skatteydere milliarder, fastslår Søren Søndergaard, der er medlem af EU-parlamentet for Folkebevægelsen mod EU.

– Bankunionen kan i sidste ende betyde, at danskerne modtager en kæmpe regning, når banker i EU endnu engang skal reddes ud. Afviklingsfonden på 55 mia. euro er en dråbe i havet i forhold til de enorme summer, som blev smidt efter bankerne under finanskrisen.

– Samtidig betyder bankunionen, at magten til at lukke danske banker overføres til et nyt EU-organ. Det er et afgørende indgreb i vores økonomiske selvbestemmelse.

– Selv den tyske kansler Merkel erkender bankunionens rækkevidde. Derfor forlanger hun traktatændringer med endnu mere EU-styring og kontrol med medlemsstaternes økonomiske politik.

Hvis regeringen virkelig skulle foreslå dansk tilslutning til bankunionen på de foreliggende vilkår, så kræver Folkebevægelsen folkeafstemning på linje med bl.a. folketingspartierne Enhedslisten, Liberal Alliance og Dansk Folkeparti.

Ønskes yderligere kommentarer eller oplysninger:
Søren Søndergaard, MEP for Folkebevægelsen mod EU 40 45 38 49
Ib Roslund, informationschef for Folkebevægelsen, 20 16 65 67

Back To Top