fbpx skip to Main Content

Demonstrationer imod ACTA


Lørdag den 25. februar vil der blive demonstreret imod ACTA-aftalen om piratkopiering rundt om i hele EU. I Danmark har omkring 12.000 tilkendegivet, at de vil demonstrere i København. Århus, Odense og Aalborg. I København kl. 15.00 fra Israels Plads.

”Et lækket dokument fra 2010 afslører endda, at Danmark er et af de europæiske lande, der står i spidsen for ACTA og hemmeligholdelsen af denne for befolkningen. Lovgivningens rødder er helt tilbage fra 2006 i Japan og USA. Selvom at ingen af landene fik forslaget til at gå igennem, har EU nu i smug planlagt det hele under lukkede møder, hvor EU og 22 af dens medlemsstater indtil videre har skrevet under. Men DU KAN nå at gøre noget ved det!”, hedder der bl.a. i grundlaget for demonstrationerne, som slutter af med:
”Vi har indtil juni, hvor ACTA bliver underskrevet i Europaparlamentet til at handle. Kræv en demokratisk proces omkring lovgivningen.”

Folkebevægelsen mod EUs Søren Søndergaard er blandt modstanderne af ACTA-aftalen i EU-parlamentet:
”I de kommende måneder skal EU-parlamentet tage stilling til den nye ACTA-aftale. Den kan true ytringsfriheden på nettet og skal derfor have kamp til stregen”, skrev han bl.a. i sin blog i slutningen af januar og tilføjede bl.a.:
”Det store problem med ACTA er, at aftalen medfører, at beskyttelsen af personlige oplysninger samt ytringsfriheden på internettet kan blive undermineret”.

Læs mere om demonstrationen i København på Modkraft ”“ klik her!
Læs Søren Søndergaards blog om ACTA ”“ klik her!

Back To Top