fbpx skip to Main Content

Derfor skal forbeholdet forsvares

Af Susanna Dyre-Greensite, Formand for Folkebevægelsen mod EU
06/03/2022

Dansk forsvarspolitik skal bestemmes af danske folkevalgte og varetages i samarbejde med vores allierede. Det bliver det i dag med vores EU-forbehold.

I dag kan vi deltage aktivt i samarbejde med europæiske og andre allierede i NATO, JEF, EI2, Nordefco og i FN-missioner, hvis et flertal i Folketinget ønsker det. Igennem disse samarbejder foretager vi bl.a. fælles missioner og fælles indkøb.

EU’s militære projekt har selv bidraget til usikkerhed i verden ved at støtte en våbenindustri, der sælger våben til regimer, der vedvarende krænker menneskerettighederne heriblandt diktaturstater. Danmark skal ikke bidrage til mere usikkerhed i verden.

At bruge situationen krigen i Ukraine som en undskyldning for at afskaffe forsvarsforbeholdet er i bedste fald naivt og i værste fald kynisk. Naivt, fordi EU-forbehold har forsvindende lidt at gøre med krigen i Ukraine. Kynisk, fordi man misbruger en tragisk krig for at opnå politiske mål som man ikke kan opnå på anden vis.

I Folkebevægelsen mod EU ser vi frem til de kommende måneders vigtige debatter og vil gøre vores for, at indholdet af dem bliver oplysende, saglig og faktuel.

Back To Top