fbpx skip to Main Content

Til lykke til os alle

Lørdag den 3. december 2016 er det ét år siden, at danskerne besluttede at beholde retsforbeholdet. Det er vi glade for!

forsvar-forbeholdet-plakat

Sidste års folkeafstemning om retsforbeholdet handlede grundlæggende set om at forsvare demokratiet: Ja-partierne bad om en blankocheck, så de fremover kunne overlade mere og mere af retspolitikken til EU uden at skulle spørge vælgerne igen.

Det betød, at når først et EU-begejstret flertal havde sagt ja til at lade EU bestemme en bid mere af retspolitikken, så ville det binde fremover. Uanset om vi, som vi borgere valgte et nyt flertal i Folketinget, så ville beslutningen ikke kunne trækkes tilbage igen.

Det handlede altså om demokrati: Ønskede vi at overlade retspolitikken til EU, og ønskede vi at udskrive denne blankochek?

Som bekendt blev det er klart nej-flertal. Ja, faktisk på størrelse med det historisk store nej til euroen i 2000.

Læs mere om retsforbeholdet.

Med dette resultat har vi sikret, at det stadig er Folketinget – og dermed de danske vælgere – der bestemmer, hvad der skal være kriminelt og hvordan vores strafferammer skal være, samt alle andre spørgsmål om, hvordan vores retssystem skal fungere.

Det er godt for vores demokrati, og det er værd at glæde sig over.

Samtidig forhindrer retsforbeholdet os ikke i at samarbejde med både EU og resten af verden. Vi kan fortsat samarbejde om at bekæmpe grænseoverskridende kriminalitet, og vi kan fortsat udveksle gode erfaringer, ideer og samarbejde f.eks. i kampen mod trafficking. Det kan vi gøre, samtidig med at borgerne fastholder magten over retspolitikken.

I Folkebevægelsen mod EU er vi glade for resultatet og vi er stolte af vores indsats under valgkampen. Både centralt og lokalt kastede vi alle kræfter ind for at forklare, fortælle og diskutere demokrati, retspolitik og EU.

Hvis du har lyst til at være med i kampen for mere demokrati og imod mere EU, så meld dig ind. Det koster kun 50 kr. for det første år. Jo flere vi er, jo stærkere står vi i kampen.

Bliv medlem af Folkebevægelsen mod EU

KAMPAGNEMATERIALE

Download flyer

Folkebevægelsen har udgivet en flyer i anledning af et-året for afstemningen om retsforbeholdet. Du kan downloade flyeren og printe den på din egen printer i farver eller sort-hvid.

Download i farver
Download i sort-hvid


Kampagne for bevarelse af retsforbeholdet

Hele Folkebevægelsen mod EU var i fuld aktivitet op til afstemningen om retsforbeholdet den 3. december 2015. Det var med til at sikre det solide nej til afskaffelse af retsforbeholdet.

Læs mere om retsforbeholdet.

 

Folkebevægelsen mod EU's Landssekretariat

Adresse:

Lyngbyvej 42
2100 København Ø

(+45) 3536 3740
fb@folkebevaegelsen.dk

Åbnings- og telefontider:

Tirsdage, onsdage og torsdage:
10:00 - 12:00 og 13:00 - 15:00

Mandage og fredage:
Telefonen er lukket og besøg på sekretariatet er efter aftale.

Tilmeld dig vores digitale nyhedsbrev

Back To Top