fbpx skip to Main Content

Vi vil også stemme!

Briterne har løsrevet sig fra EU. Nu vil vi også have en folkeafstemning i Danmark!

OBS – Underskriftsindsamlingen er nu slut.

Briterne fik lov at stemme om deres EU-medlemskab – og de stemte for et Brexit. Vi vil også stemme om EU-medlemskabet i Danmark. Her er en række gode grunde:

EU har ændret sig radikalt, siden Danmark blev medlem af EF i 1972.

Det er gået fra at være et handelssamarbejde til at være en union, der har betydning for alle dele af vores samfund.

3,3 millioner danskere er aldrig blevet hørt om deres holdning til EU. Kun danskere over 63 år har fået lov at stemme om medlemskabet af EF. Det er et demokratisk problem.

Afstemningerne om euroen i år 2000 og om retsforbeholdet sidste år viste, at et flertal af danskerne ikke ønsker mere magt til EU. Alligevel har EU gennem årene fået stadig mere magt og har i dag indflydelse på hovedparten af al lovgivning herhjemme.

Det gælder på centrale områder som velfærd og vores finanslove, som i dag skal et smut forbi EU, inden de kan vedtages i Folketinget. På arbejdsmarkedet har EU-domstolen åbnet op for forringelser af faglige rettigheder og udbredt social dumping, og på miljøområdet kan vi ikke forbyde farlige stoffer, når de er godkendt i EU.

Udenfor EU har vi derimod friheden til at bestemme selv. Kort sagt, vi genvinder demokratiet.

Det er på tide, at danskerne bliver spurgt igen: Ønsker I at fortsætte i EU eller ønsker I, at Danmark melder sig ud og opbygger et andet europæisk samarbejde?

Derfor arbejder vi i Folkebevægelsen mod EU for en folkeafstemning om EU-medlemskabet.

Skriv under og støt kravet!

Tak

Rina Ronja Kari
MEP for Folkebevægelsen mod EU

Det kan du gøre:

1) Skriv under: Skriv under nederst på siden og støt kravet om en folkeafstemning. Hvert et navn gør en forskel!

2) Spred ordet: Del underskriftsindsamlingen på Facebook og andre sociale medier og få dine venner til også at skrive under. Så kommer den endnu længere ud! Obs: Underskriftsindsamlingen er slut.

3) Gør som Rina og del et billede af dig selv på de sociale medier med budskabet: “Jeg vil også stemme”. Du kan downloade vores skilt her og bruge det eller lave et selv. Brug #jegvilogsåstemme!

4) Saml underskrifter på dit arbejde, din skole eller i din boligkvarter.

 


Vi har samlet underskrifter ind både online og på gaden! Vi har modtaget 5311 underskrifter på underskriftslister oven i det antal elektroniske underskrifter, der kan ses nedenunder.


 

KAMPAGNEMATERIALE

Her kan du hente “Jeg vil også stemme” skiltet, printe det og dele det af dig selv på de sociale medier med budskabet: “Jeg vil også stemme”. Du kan enten downloade vores skilt og bruge det eller lave et selv. Brug #jegvilogsåstemme!

Download Brexit-flyer

Efter briternes historiske Brexit vil vi også have en folkeafstemning i Danmark om EU-medlemskabet. Download vores nye kampagne-flyer og del den ud til familie venner og kolleger.

Folkebevægelsen mod EU's Landssekretariat

Adresse:

Lyngbyvej 42
2100 København Ø

(+45) 3536 3740
fb@folkebevaegelsen.dk

Åbnings- og telefontider:

Tirsdage, onsdage og torsdage:
10:00 - 12:00 og 13:00 - 15:00

Mandage og fredage:
Telefonen er lukket og besøg på sekretariatet er efter aftale.

Tilmeld dig vores digitale nyhedsbrev

Back To Top