fbpx skip to Main Content

Dramatisk stigning i udvisninger fra EU

Antallet af udvisninger af asylansøgere og andre migranter under EUs fælles grænsekontrolmyndighed er tredoblet i de sidste tre år, fremgår det af den svenske nyhedsportal ETC.SE.
Mindst 1.570 personer blev ført ud af EU på omkring 30 flyvninger koordineret af EUs grænsekontrolagentur Frontex sidste år. Dermed er antallet af udvisninger koordineret af EU-landenes myndigheder tredoblet siden 2007.
I 2007 blev der deporteret 428 mennesker på lignende måde, og 2008 var der tale om lidt over 800 mennesker. Frontex har intensiveret sit arbejde siden starten for fire og et halvt år siden og får fortsat større indflydelse – ikke mindst efter beslutninger på EUs topmøde i Bruxelles i oktober sidste år.

Bekymrede menneskerettighedsorganisationer
Flere menneskerettighedsorganisationer er bekymrede over udviklingen, der giver Frontex flere ressourcer og beføjelser, men uden at kræve, at agenturet kan påvise, at menneskerettighederne overholdes. For nylig gjorde opmærksom på Human Rights Watch, at Frontex har hjulpet italienske myndigheder til at udvise migranter til Libyen, uden at give dem mulighed for at søge asyl
– Vi ønsker, at medarbejderne skal uddannes i FRONTEX-agenturet, så det kan sikres, at asyl-lovgivning er overholdt. Vi ønsker også, at EU-Parlamentet undersøger myndigheden i et større omfang, siger Philip Amaral fra Jesuit Refugee Organization i Bruxelles.
Bjarte Vandvik, der er generalsekretær for den europæiske paraplyorganisation ECRE (Det europæiske råd for flygtninge og personer i eksil), kræver, at ved hver udsendelse fra EU, bør det være sikret, at de udviste ikke bliver udsat for forfølgelse.

Læs hele artiklen på ETC.SE – klik her!

Folkebevægelsen mod EU's Landssekretariat

Adresse:

Lyngbyvej 42
2100 København Ø

(+45) 3536 3740
fb@folkebevaegelsen.dk

Åbnings- og telefontider:

Tirsdage, onsdage og torsdage:
10:00 - 12:00 og 13:00 - 15:00

Mandage og fredage:
Telefonen er lukket og besøg på sekretariatet er efter aftale.

Tilmeld dig vores digitale nyhedsbrev

Back To Top