fbpx skip to Main Content

ECB ønsker flere græske nedskæringer

EUOBSERVER.COM: Den Europæiske Centralbank (ECB) ønsker at Grækenland gennemfører yderligere stramninger for at sikre, at landets budgetunderskud kommer ned med de lovede fire procent i år. Men Athen lægger op modstand.

EU’s finansministre, der mødes i Bruxelles i dag og i morgen (15.-16. februar), er indstillet på at vedtage EU-Kommissionens henstillinger til Grækenland, og at diskutere ECB’s forslag i et dokument, som German Daily Handelsblatt har set. Dokumentet opfordrer Grækenlands regering til endnu større budgetnedskæringer, endnu mere moms og skat og endnu højere afgifter på bl.a. energi.

Forslagene kommer selvom den græske regering allerede i januar leverede en omfattende spareplan med løn-nedskæringer i det offentlige, sociale nedskæringer og højere skatter, som fulgte EU-Kommissionens anbefalinger og fik EUs blå stempel først i februar. Regeringen mener, at en beslutning om, hvorvidt yderligere foranstaltninger er nødvendige, først bør træffes efter et aftalt internationalt kontrolbesøg, der skal finde sted i midten af marts, hvor bl.a. EU og ECB vil deltage.

“Det giver ingen mening at haste til yderligere foranstaltninger, indtil vi kan se, at de er nødvendige,” sagde en højtstående græsk embedsmand, rapporterer Financial Times.

Læs hele artiklen på EUObserver.com (engelsk) – klik her!

Folkebevægelsen mod EU's Landssekretariat

Adresse:

Lyngbyvej 42
2100 København Ø

(+45) 3536 3740
fb@folkebevaegelsen.dk

Åbnings- og telefontider:

Tirsdage, onsdage og torsdage:
10:00 - 12:00 og 13:00 - 15:00

Mandage og fredage:
Telefonen er lukket og besøg på sekretariatet er efter aftale.

Tilmeld dig vores digitale nyhedsbrev

Back To Top