fbpx skip to Main Content

EFS: Europa har brug for en anden vej

EUFAGLIGT.DK: [uddrag] – Nedskæringerne virker ikke. Europa har brug for at gå en anden vej. Vi har brug for investeringer for at skabe jobs, siger Bernadette Ségol generalsekretær for den Europæiske Faglige Sammenslutning EFS op til ugens EU-topmøde.

Som traditionen byder indledes EU’s forårstopmøde med et tre-parts-topmøde, hvor EFS sammen med arbejdsgiverne får lejlighed til at præsentere deres synspunkter. Hidtil har fagbevægelsens advarsler mod EU’s nedskæringspolitik ikke haft det store gennemslag på beslutningerne.

Og fagbevægelsen advarer mod at fortsætte linjen:

– Europa har set et tabt årti, en tabt generation ”“ tabt til arbejdsløshed, emigration og mistede håb, sagde hun i går på et fagligt formøde i Bruxelles, hvor den europæiske fagbevægelse kridtede banen op, inden EU’s stats- og regeringschefers møde.

– I morgen vil de europæiske Råd diskutere økonomi-, industri- og energipolitik. Disse politikker kunne skabe jobs. Men det kommer de ikke til at gøre, fordi industripolitikken mangler værktøjerne til at skabe jobs, energipolitikken mangler ambitioner og den økonomiske politik er baseret på nedskæringer og deregulering: Det er den forkerte økonomiske politik, sagde hun.

(…)

Læs mere hos Fagbevægelsen mod Unionen – klik her!

Back To Top