fbpx skip to Main Content

EFS mod kompromis om dumping

EUFAGLIGT.D: [uddrag] Hold fingrene fra det, EU skal ikke på nogen måde lægge begrænsninger på landenes kontrol med social dumping! Sådan lyder opfordringen fra EFS’ generalsekretær, Bernadette Segól til den socialdemokratiske gruppe i EU-parlamentet.

Baggrunden er det såkaldte håndhævelsesdirektiv, som pt. forhandles på højtryk i EU-systemet. Her har formandslandet Letland foreslået en kompromistekst, som i praksis vil begrænse medlemslandenes muligheder for at stramme kontrollen med social dumping.

Håndhævelsesdirektivet skal ”præcisere”, hvordan landene skal kontrollerer, at udstationerede arbejdere sikres de minimumsrettigheder, som fremgår af udstationeringsdirektivet.

Direktivet har været undervejs meget længe, og kommer i kølvandet på en række EU-domme, som har begrænset både fagbevægelsens og medlemslandenes muligheder for at kræve lige vilkår for udstationerede arbejdere og den lokale arbejdskraft.

Parlamentarikere under pres

EFS frygter at presset på den socialdemokratiske gruppe parlamentet er så stort, at den er klar til at godkende en direktivtekst, som bl.a. betyder at medlemslandene kun må kontrollere social dumping med de metoder, som er nævnt i direktivet. En såkaldt lukket liste.

– EFS vil ikke støtte nogen begrænsning af medlemslandenes ret til at indføre kontrol. Vi mener, at direktivet skal angive den minimumskontrol landene skal gennemføre, og kun hvad landene ”har lov” til, skriver Bernadette Segól i et brev til socialdemokraterne.

(…)

Læs mere hos Fagbevægelsen mod Unionen – klik her!

Back To Top