fbpx skip to Main Content

EFS: Økonomiske stramninger uacceptable

Den Europæiske Faglige Sammenslutning (EFS), som dækker over 80 nationale fagforeninger i Europa og over 60 millioner medlemmer, heriblandt danske LO, advarer i forbindelse med EU-topmøde i disse dage, de europæiske politikere mod yderligere nedskæringer.

EFS erklærer ligeledes beslutningen om en langt strengere økonomisk styring fra EU og de dertilhørende sanktionsmuligheder for uacceptable.

– Vi er dybt uenige med den dominerede analyse i EU, at nedskæringer er den rette vej til bedring. I stedet kan det være vejen til ruin. For to år siden stimulerede EU-regeringerne deres økonomi. Nu er der den umiskendelige lyd af tandhjul, der bliver revet i bakgear, idet de vender tilbage til den finansielle ortodoksi. Alle skærer ned selv de stærke reallønninger er faldende, pensioner bliver reduceret. Alle dette reducerer efterspørgslen på vare og services, udtaler John Monks generalsekretær i EFS i en pressemeddelelse.

I samme pressemeddelelse gør EFS det klart, at man vil forsætte og intensivere kampen mod nedskæringer efter den succesfulde aktionsdag d. 29. september, hvor op mod 130.000 arbejdere deltog i en demonstration i Bruxelles gader imod EU-dikterede nedskæringer.

Den næste planlagte aktion vil finde sted d. 15. december før mødet i Det Europæiske Råd.

Læs mere på ETUC.org – klik her

Back To Top