fbpx skip to Main Content

EFS: Topmødets tomme ord om arbejdsløshed


EUFAGLIGT.DK: [uddrag] EU-topmødet havde sat vækst og beskæftigelse højt på det uformelle topmødes dagsorden, inden mødet talte alle statsledere om behovet for at gøre noget ved beskæftigelsen og sætte gang i væksten.
Men da man samtidig vedtog en finanstraktat, som effektivt smækker kassen i og tvinger de fleste lande til at spare, var det småt med konkrete initiativer i den udtalelse om vækst og beskæftigelse, som blev vedtaget.
– Udtalelsen om vækst og beskæftigelse er inkonsekvent, uden nogen forpligtigelser, kun tomme ord. De politiske ledere viser os en vej, som fører ind i en blindgyde, hedder det i en første kommentar fra den Europæiske Faglige Sammenslutning, EFS.

– Denne traktat kan måske berolige Kansler Merkel’s politiske venner, men ikke de millioner af arbejdsløse, de fattige eller dem i usikre jobs i Europa, som venter på beslutsom hjælp fra EU’s institutioner, siger generalsekretæren for EFS (forkortes ETUC på engelsk), Bernadette Ségol.
– Det er derfor vi er modstandere af finanstraktaten. Planer for balance på de offentlige budgetter må angribe spørgsmålet om bæredygtig vækst. Nedskæringer dræber vækst og jobs, siger hun.

(…)

Læs hele artiklen hos Fagbevægelsen mod Unionen – klik her!

Kræv traktaten til folkeafstemning – klik her!

Folkebevægelsen mod EU's Landssekretariat

Adresse:

Lyngbyvej 42
2100 København Ø

(+45) 3536 3740
fb@folkebevaegelsen.dk

Åbnings- og telefontider:

Tirsdage, onsdage og torsdage:
10:00 - 12:00 og 13:00 - 15:00

Mandage og fredage:
Telefonen er lukket og besøg på sekretariatet er efter aftale.

Tilmeld dig vores digitale nyhedsbrev

Back To Top