fbpx skip to Main Content

Eksportvirksomheder i eurolandene har problemer

Den stærkere euro lige nu reducerer overskuddet for virksomheder i euroområdet. Det går betydeligt bedre for europæiske virksomheder i lande uden for euroområdet, viser en ny analyse ifølge Sveriges Radio.

To store finansielle analysevirksomheder, ING og Thomson Reuters, når frem til stort set det samme efter at have studeret europæiske selskabers regnskaber for tredje kvartal. Både salgstal og resultater er bedre for virksomheder i lande uden for euroområdet end indeni.

Særligt alvorlige problemer har euroområdets eksportvirksomheder i samhandelen med USA. I det seneste år har dollaren nu mistet næsten 20 pct. i værdi over for euroen. Amerikanske varer er blevet billigere i Europa.

Det påvirker især euroområdet for bilindustrien, der har problemer med deres amerikanske salg. En repræsentant for den fransk-japanske Renault-Nissan, siger til Financial Times, at “den vestlige europæiske bilindustri nu kun producerer biler til det vesteuropæiske marked.” De er for dyrt at sælge andre steder.

Læs mere på Sveriges Radios hjemmeside – klik her!

Back To Top